yangın hidraforu gurubu elektrik panosu

fırat84

Üye
Katılım
31 Mar 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
55 kw elektrik yangın motoru ve bunun yanında 75 hp bi dizel motor var.yangın anında elektrik kesıldıgı zaman dızel gurubu çalışacak.elektrik varsa da 55kw lık pompa çalışmaya devam edecek dizel grubu duracak .normal çalışma anında basınç şalterleri motor ları durduracak yani duruk şalterler motorları suyun ihtiyacına gore motorları otomatik kumanda edecek.55 kw olan motorun elektrik kısmı softstarter ile yapılacak o kısmı hallettik ama dızel grubu ile elektrik arasındakı geçişleri nasıl yapabılırız.
NOT:diZel pompa hakkında bildiklerimiz şunlar motor elle kumandalı marşlı ve su sogutmalı oldugunu bılıyoruz
yardım ve önerilerinizi beklıyoruz teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
selamünaleyküm. benim fikrim bir tane role kullanmandır. elektrik varsa role sürekli çekili kalacak ve rolenin normalde açık ucu kapalı olacağı için yangın sinyali geldiğinde 55 kw motor çalışacaktır. eğer elektrik yoksada, role bırakmış olacak ve rolenin normalde kapalı ucundan diezel motor marşlanacak.
Tabiki benin fikreim bu. umarım yararlı olur.
Selametle..
 
arkadaşım bu işlem cok zor degil olacak şartları sıralarsak 1duruk şalter kontagını kapatmış ise (su basıncı düşükse)şebekede elektirik var ise 55 kw motora yol ver yıne aynı şartlar altında elektrik yok ıse dizel motorumn marşına bas ancak bu marş ışlemi 3 veya 5 san olmalı aslında kurdugun bu sistemin besleme kaynagını bir ups den veya 24 v aku gurubundan yaparsan sorunsuz olur kolay gelsin
 
jeneratörlerin otomatik transfer panosunu örnek alabilirsin hatta bi transfer panosunu monte edebilirsin
 
Bence bu konuyla ilgili yetkili firmalarla görüşürsen daha faydalı olacagına inanıyorum. Yangın pompaları ufak tefek tasarımlarla tamamlanacak uygulamalar değildir bu tip sistemlerin daha konbine bir uylamada çalışması gerekmektedir. Sizin yapacanız herhangibir çalışma size daha çok sıkıntı yaratacaktır.
1- Yangın sistemi ne ile kontrol ediliyor.?
2- Her yangın alarmında bu sistemin aktif olarak çalışmasımı gerekiyor yoksa bunun bir tahrik zamanı olmasımı gerekiyor.?
3- Her alarmda sistemi devreye sokacak olan bir çalışma yaparsanız bu kollektör suyunuzda ve yangın zon hatlarında tamiri mümkün olmayan arızalara sebep olabilir.(Yüksek basınçtan oluşabilecek arızalar gibi)
4- Kollektör basınçındaki küçük basınç düşümlerini göze alarak sisteme bağlı joker pompa kullanıyormusunuz.?
5- Bu uygulamalarda Scada kontrollü yangın ihbar pannelerine bağlımı çalışıyorsunuz.?

Kusura bakma :) senin soruna bukadar çok soruyla cevap vermek zorunda kalıyorum. Sadece bilmeni isterim çok ciddi bir işdir bu.
Kolay gelsin.
 
Fırat arkadasım,
Dostlarımız akıllarına gelenlerini aktardılar. Hepside yasanmıs tecrübelerdir. bİr de ben ılave edeyım. Dizel gurubu tahrık etmek ıstıyorsunuz. Soğuk havalarda, soğutma suyunun sıcak olarak hazır olması gerekır. Bunun için, soğutma suyunu elektrıklı, termostatlı ısıtıcı ile devamlı 50 derece cıvarında tutmanız gerekır..
 
pompalarınızın birde yangın alarm santralıyle baglantısı olması gerekıyor. santralden gelecek sınyale gorede senaryoyu devam ettırmenız elektrikli yada hidrolik pompanın devreye gırmesını saglamalısınız. ayrıca bolge sartlarına gore kurak bır ıklımın oldugu yerde sıstemınızı calıstırmak ıstıyorsanız suyun donma rıskınıde goz ardı etmemelısınız.

Rusya bolgesınde yaptıgımız bır ıs kulesı ıle ılgılı 17 sayfa ve yaklasık 180 maddeden olusan yangın senaryosu vardı, 4 elektrıklı ve 2 hıdrolık pompadan olusmaktaydı. "selcukxp" meslektasımında soyledıgı gıbı profesyonel kısı yada sırketlerden yardım almanızı onerırım, kucumseyecek bır sıstem degıldır. ufak bır hatanız bıle sıstemın kuruldugu yerı gol ve akarsuya cevırebılır. Ornek metrocıty carsı magazası.

Iyı calısmalar...
 
abiler arkadaşlar hepinizin ilgi ve yardımları için teşekkür ederim .önerilerinizden sonra özellikle selcukxp abimizin onerileri kulak arkası edilir cins ten degil.biz pompanın elektrikli kısmını 55 kw olan kısmın softstarter ile yapıp teslim edicez dizel gurubu ile ve otomatik çalışma işlemi için daha profesyonel bi yardım alması konusunda konuştuk herkese yardım ve önrileri için teşekkürler herkese kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
127,961
Mesajlar
913,924
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst