Jeneratör kumandası

Katılım
25 Eki 2008
Mesajlar
308
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar 5,5 kva jeneratörüme en basit kumandayı nasıl yapabilirim şema ile yardımcı olursanızv sevinirim bunun için kullanacğım kontaktöründe markası ve özellikleri ne olmalı teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşım kumanda derken otomatik transfer panosumu manuel panomu yani ne yapmak istiyorsan yazarsan daha net bilgiler alırsın.
 
hayır otomatik deil manuel pano olsun jeneratörüm de tek faz amacım kullanıcının hatada yapsa Şebeke ile jeneratörü çakıştırmaması...........
 
Arkadaşım en basit ve güvenilir yöntemi 1,0,2 pako şalterdir.Yani asenkron motorlara ileri geri çalıştıran şalterdir.Bu şalterde dikkat edilecek husus şebekede bu şalterin üzerinden geçeceği için uygun akımda şalter seçmek gerekir.
 
Onur arkadaş güzel fikir vermişde, 1-0-2 pako şalter demiş ama motorları ileri geri çalıştıran şalter iki fazın yerini değiştirir, eger sisteminde 3 fazlı motor vs. varsa, şebekeden generatöre geçişde motor ters dönecekdir. 1-0-2 pako yerine, 9 kontaklı 1-0-1 pako şalter daha uygun zannederim.
Bu arada Onur ark dan özür dilerim. Generatörün tek faz oldugunu sonradan fark ettim. Yinede, 3 fazlı sistemlerde 1-0-şalter öneririrm.
 
Son düzenleme:
iki adet kontaktör ile yapılabilir birini şebekeye digerini jenaratör baglarız emniyet için yardımcı kontaklarında geçiririz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,467
Kullanıcılar
449,888
Son üye
kalemx

Yeni konular

Geri
Üst