sürekli yıldız üçgen devresi

issi

Üye
Katılım
17 Tem 2008
Mesajlar
33
Puanları
1
3 fazlı asenkron motorun sürekli yıldız üçgen devresini bilen varmı????
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşım sürekli derken ne demek istiyorsun ben ilk defa duyuyorum biraz açarmısın
 
Bence bu arkadaş yıldız üçgen çalışmayı soruyor. Bazen bizim hoca da derdi yıldız üçgen sürekli çalışma diye. Hani kesik çalışma değil. Bir start ile başlıyacak ta ki stop butonuna basılana kadar. Diğer türlü kesik çalışma olsa bir buton olur bastığın sürece motor belli bir süre yıldız sonra üçgene geçer.
Kardeş inan hiç aramamışsın birazcık ara bulacaksın yok bulamıyorum dersen bana mesaj at göndereyim
 
Yıldız-Üçgenin kesik çalışanınıda ilk defa duyuyorum. Nerde Kullanılki böyle bir çalışma.. Hep basılı tut o el bize lazım kardeş...
 
sayın arkadaşım demek istediğin galiba. kesintisiz yıldız-üçgen, bunda 4. bi kontaktör kullanıyorsun. 4. kontaktör yıldızdan üçgene geçerken motor sargılarını dirençler üzerinden şebekeye bağlar . üçgene geçiş kesintisiz gerçekleşir. böylece yıldız bağlantıdan üçgen bağlantıya geçerken yıldız bağlantıdaki açma arkının sönmemesinden kaynaklı zararlı etkiler ortadan kalkar. hemde şebekede kompanzasyon yapılmış güç katsayısı iyileştirilmiş olur.
devresyı çizdim fakat ekts de dirençler olmsdığından kontaktör çıkışını boş bıraktım . yanlış anlaşılmasın
 

Ekli dosyalar

  • y.ü.rar
    5.7 KB · Görüntüleme: 411
soycul,yüklediğin devreyi aldım sağol ama devre açılmıyor.bende EKTS yüklü ama açmıyor.NE YAPABİLİRİZ.
 
sayın arkadaş diğer programda çizdiğimi2 gundur yollayamıyorum nette sorun vardı, anca yollayabiliyorum.umarım geç değildir
 

Ekli dosyalar

  • 121.rar
    143 KB · Görüntüleme: 285
Vermiş olduğunuz bu devre münfreit kompanzasyon yapılmış yıldız üçgen devresidir.Son vermiş olduğunuz jpg dosyada aynı devre olup kontaktör ana kontak isimleri yanlış yazılmıştır. İstenen devre yıldız çalışmada üçgen çalışmaya geçişi kesintisiz olarak sağlamaktır bu süre devre içersinde dirençler olması gerekir. İstenen kumanda devresini ekts programında ve jpg olarak upload ettim aşağıda veriyorum. Ekts kütüphanede direnç olmadığı için yerine lamba koydum bu nedenle devre çalıştırıldığında lamba üzerinden kısa devre göstermekte bilginiz olsun.
 
sayın teknik adam yanlışı fark ettim tabi güç devresinde hata var sanırım arkadaşlarda görmüşlerdir. zaten güç kontaklarının isimlendirilmesinde ki hatayı arkadaşlarda anlamıştır bunu düzeltecektim fakat kaç gündür internet bağlantısında sorun yaşıyorum ve bi turlü değiştiremedim kusura bakmayın
 
sayın teknik adam yanlışı fark ettim tabi güç devresinde hata var sanırım arkadaşlarda görmüşlerdir. zaten güç kontaklarının isimlendirilmesinde ki hatayı arkadaşlarda anlamıştır bunu düzeltecektim fakat kaç gündür internet bağlantısında sorun yaşıyorum ve bi turlü değiştiremedim kusura bakmayın
Sn soycul amacım birilerinin hatasını bulup bunu deklare etmek değil öyle olsa emek verip devreyi kurmakla uğraşmazdım.Ekts olarak ilk vermiş olduğunuz devre yıldız-üçgen motorun münferit kompanzasyonu devresi jpg olarak vermiş olduğunuz devreden zaten bahsetmeyeceğim. Ekts'de yapmış olduğum devreyi incelerseniz memnun olurum belki benim gözümden kaçan ve/veya daha iyi bir devre kurulabilirdi doğrultusunda bir yaklaşım oluşturulabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,238
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst