hangar kapısı

laempe

Üye
Katılım
27 Mar 2008
Mesajlar
128
Puanları
1
merhaba ,arkadaşlar hangar kapısı iki kanattan oluşuyor kapılar aynı anda açılıp kapanacak iki motor iki sürücü ve siviçleri olacak bu çalışmayla ilgili projesi olan arkadaşlarım varmı iyi çalışmalar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
doğru diyorsun arkadaşım yalnız o şansım yok mekanik olarak hepsi hazırlanmış iki adet 0,75kw redüktörlü motor konmuş bana bunu bu iki motor ile çalıştır diyorlar anlata bildim sanırım bunla ilgili elinde çalışması (elek.projesi) olan arkadaşlar var ise sürücülü yardımını bekliyorum .
 
mrh.asıkar arkadaşım neden.
açıklarsan bizlerde paylaşımda bulunuruz
 
nasıl olmaz ben yaptım çalışıyo vede tekbir kanadı 400kg gibi bir ağırlığı var burada tarif edemiyorum o kadar logo ilemi kontrol etmek istiyo yoksa özel bi kartmı kullanacak açmamış
 
dostum ne yapmak istediğini tam anlamadım ama elimde çizdiğim bi devrem vardı bi incele istersen. bu devreyı ekts kullanarak çizmiştim. ekts ile acabılırsın.

her kapıda 2 limit siviş var bir tanede motor. surucuye gerek yok bence direk calıştırabilirsin. anlamdıgın yerde sorman yeterlı.
kolay gelsın.
 

Ekli dosyalar

  • kapı.JPG
    kapı.JPG
    37.3 KB · Görüntüleme: 105
  • kapı.zip
    12.7 KB · Görüntüleme: 45
burada motorda sürücü olmadan hız ayarını nasıl yapıyorsunuz?redüktörlü motor falanmı kullanıyorsunuz?
 
evet motorlar redüktörlü arkadaşım hiç bir sorun yaşamıyorum.
 
redüktörlü motorla sürücüye gerek kalmıyor yani?bende bahçe kapısı yapacağım redüktörlü motorla plc ile kontrol edeceğimde ondan merak ettim arkadaşım sağol
 
laempe Kardeş iki motorla tek motor, kumanda açısından pek fark yok. Zaten motorların kontaktörleri ayrı olacak ve tek buton kumansa edecek (yada uzaktan kumanda) yapman gereken kontaktörlerin mühürlemelerini birbirinden bağımsız yapmak (kapılardan biri önce açılır yada kapanırsa diye) Tabiki bu mühürlemeleri her kanadın kendine ait olan Swich lerin üzerinden geçireceksin. Sınıra ulaşan motor duracak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,169
Mesajlar
915,618
Kullanıcılar
449,933
Son üye
selcukbatman54

Yeni konular

Geri
Üst