kumanda sorusu

h.sumbullu

Üye
Katılım
11 Mar 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
flow swtıch kullanılarak pomapda akıs olmayınca 6 sn de duracak

arkadaşlar sorunun aslı şudur bir kimyasal pompa düşünün dik bir kazan dan alıp sisteme basacak yalnız kazanın içnde mal kalmadıktan ayarlanan süre sonunda duracak yalnız kimyasal madde yanıcı olduğu için flow svice dc 12v gelmelidir saygılar

Soru sormanın üsülünü ve yordamını öğrenmek için:

https://www.kontrolkalemi.com/forum/yonetim-mesajlari-amp-duyurular/2215-soru-sormanin-usul-yollari.html
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
konuyu biraz daha açık anlaşılır şekilde yazsaydın keşke.
flow switch derken sanırım debimetreyi kastetdin. anladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım. kumanda çalışma gerilimini zaman rolesinin NC ucundan al. ve burada dil şamadıralı debimetreler var onlardan kullanmalısın. içi boş kaldığında (pompa kuru çalıştığı an) bir tane kapalı kontak çıkışı veriyor. bu kapalı kontağı zaman rolesinin A1 ucuna girersin. zaman rolesi 6 saniye saydığı an NC kontağı NO olur ve sistem durur.
anladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım. soruyu ve ne yapmak istediğini daha açık bir şekilde açıklarsan devre şeması gönderebilirim. selametle kardeşim.
 
:confused:sn:h.sumbullu
sorduğun soruyu tam açıklamamışsın bu şekildeki soruyu kimsenin anlayabileceğini sanmıyorum eğer yardım istiyorsan ne istediğini NET bir şekilde yazmalısın.
 
Selamlar.
Çizimi yaptım.İnşaallah bu sefer doğrudur :)
Soru net olmadığından ne isteniliyor belirtilmemiş.Benim çizdiğim devrenin sakıncası,akış olmasa bile,start butonunda el basılı tutulursa,pompa çalışmaya devam eder.Soruda sadece akış kesilince 6 saniye sonra pompa duracak şartı olduğundan bunu uygun gördüm.Çünkü uygulamada,pompanın yönünün ayarlanması,hava yapması gibi durumlar için,akış yoksa da kısa bir süre çalıştırılmak isteniliyor.Eğer el startta tutulduğunda pompa çalışmasın,ya da startta el tutulu kalırsa da 6 saniye sonra durdun derseniz,biraz değişiklikler yapmak lazım.
İlk gönderdiğim hatalı çizim için kusura bakmayın .
 

Ekli dosyalar

  • flow2.PDF
    47.6 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
selam arkadaşlar bu soru cevabı ala bilmek için flow nedemek açıklarsan sorunu çözerim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,034
Kullanıcılar
449,809
Son üye
YunusKibar

Yeni konular

Geri
Üst