operatör paneli

captain11

Üye
Katılım
25 Şub 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
42
arkadaşlar ben otomasyon devresi kurdum.bilgisayardan paralel port ile 32 adet röleyi kontrol ediyorum.bunu bir makinaya uyguladım çalıştırdım sorunsuz çalışıyor.
aynı devreyi bilgisayarsız operatör paneliyle çalıştırmak istiyorum.bilgisayarda paralel porttaki 8 cıkışı dijital mantık ile 32 cıkışa ceviriyorum.ve bu cıkışları transistör ile sürerek röleleri kontrol ediyorum.
operatör panelleriyle ilgili hiç bilgim yok.nasıl haberleşir.çıkışları nasıldır.bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi.mesela aşağıdaki linkteki operatör paneli gibi bir panelle çalıştırmak istiyorum.baska bi panelde olabilir bildiğiniz varsa.bana lazım olan 8 bit binary cıkış verecek bir panel.uzerinde 0-9 numaraları olsun.istediğim rakamı girdiğimde mesela '7' bana 00000111 çıkışı versin.boyle bir urun varmıdır nasıl bulabilirim acil yardımınızı bekliyorum...


www.beijerelektronik.com.tr
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
operatör panel ile bunu yapman imkansızdır.çünki bu paneller plclerle haberleşir ve bu sırada input out put alamazsın.plcler bunu databloklarda işler yani databloklara yazılır bilgiler.kısaca direk giriş çıkış alamazsın ama bi plc ile yapabilirisin
 
Arkadaşım bunu parsic te rahatca yapabilirsin. Hemde dijital olarak sistemi görürsün istediğini bana tam olarak söylersen buradan sana yardımcı olurum . Kolay gelsin. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,289
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst