trafo neden 2 fazla beslenir

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
337
Puanları
1
Yaş
39
Bir otomatik kumanda devresinde neden bir trafo 2 fazla beslenip çıkışından devre kumanda edilir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
nötr kullanmak zorunda kalmamak için.
Bu konu forumda vardı. İzolasyon trafosu gibi terimler de içeriyordu.Bu şekilde aratırsanız bulursunuz sanırım.
 
ustam anlatamadım galiba sormak istediğim bir kumanda devresi düşünün trafoyla besleniyor. yani trafoya 2 faz veriliyor çıkış 220vac. bu çıkıştan kumanda devresi kontrol ediliyor. nötürsüz kumanda devresi çalışırmı ben anlayamadım nedemek istediğinizi. kısaca neden bir otomatik sigortadan çıkış almıyorda trafo kullanıyor merak ettiğim bu saygılarımla
 
trafonun girişinde 380v mu var eğer 380 varsa fazları dengelemek için yapılmış olabilir
 
Arkadaşlar,cidden bu forumda bir yerlerde ,bu sorunun cevabı var.Tamam arama bölümü,gogıl usta kadar yetenekli, değil ama,bir aratsaydık.

Bu şu amaçlarla yapılmış olabiliyor.
1-en önemlisi,izolasyon amaçlı.Bir izolasyon trafosu olmuş oluyor,iki uca da aynı anda dokunabilecek kadar yetenekli bir usta değilseniz, çarpılmıyorsunuz( teorik olarak).Çünkü elde ettiğiniz kumanda geriliminin bir yerden toprak ile bağlantısı yok.Yani trafomuzun çıkışının sadık yari kara toprak olmadığından,siz iki uca birden dokunmadan çarpılmıyorsunuz,çarpılsanız da ölmüyorsunuz,ölseniz de, bunun adı ihmal değil,mukadderat oluyor.
2- nedendir bilinmez,bazı makina tasarımcıları,nötr kullanmak istemiyorlar.bu yüzden bir trafo koyuyorlar,makinaya 3 faz ve bir toprak getiriyorlar.380 voltla çalışan kontaktör vesaire bulmak için uğraşmamak adına da,araya 380/220 trafo koyuyorlar.Böylece hem bu nedeni bilmediğim nötr kullanmama isteklerini yerine getirmiş,hem de kazalara karşı önlem almış oluyorlar.
3-bir rivayete göre de,aslında bizleri kormak için değil,o değerli kumanda elemanlarını korumak için,izolasyon yapıyorlar.Böylece güç devresi ile,kumanda devresi tamamen izoleli olmuş oluyor.Bunu elektronik kartları korumak için,giriş kısmına optokuplör bağlamaya ,veya bazı cad/cam uygulamalarında plc veya cnc nin girişine izolasyonlu seri port adaptörleri takmaya benzetebiliriz.
 
Bizim otomatik kumanda deney setlerinde 3 faz izolasyon trafosuna giriyor. İzolasyon trafosundan çıktıktan sonra deney setindeki sigorta gibi elemanlara geliyor. Nötr ise şebekeden izolasyon trafosuna bağlanmadan deney setine geliyor.Doğal olarak. 3 fazlı trafonun nötr bağlantısı yoktur. Bildiğim kadarıyla..
 
m-usta-fa ustam kumanda elemanlarını korumak için izalasyon yapıyorlar diyorsun konuyu biraz açarmısın. kumanda elemanlarını korumak için illede trafo olması şartmı?2amperlik c2 v otomatı bu işi görmezmi ?anlayamadım beni aydınlatırsan çok memnun olurum saygılarımla
 
arkadaşım o senin dediğin 2 faz 380 volt tur
trafoya 2 faz girer 1 faz 1 notur yani 220 v cıkar bunun sebebide panocununu sistemin nöturunu kullanmak istememesidir yani tamamen izalasyonulu bir 220 volt daloyısıyla devresinin korumaktadır..
saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst