Faz koruma rölesi ile ilgili

oktays

Üye
Katılım
25 Ağu 2007
Mesajlar
76
Puanları
1
Yaş
39
faz koruma rölesinin termik ve kontaktör çıkşına bağlanması düşünce olarak çok mantıklı ve yararlı fakat uygulamada tam randımanlı çalışmamaktadır.Yaptığım uygulamada problemde istenildiği gibi F.KR.'yi termik ve kontaktörün çıkışına bağladım ve motoru çalıştırdım denemesini yapmak için Şebeke fazının birini devre dışı bıraktım ve motor iki faza kalmasına rağmen durmadı ve ikinci fazı kestim motor ancak durdu oysaki faz koruma rölelerinin tek faz kesilse bile motoru devre dışı bırakması gerekiyor.Burdaki sorun tek faz kesildiğinde motor durmuyor çünkü kesilen fazın yerine motor sargılarından 163 volt gibi geri dönüş fazı geliyor ve bu 163 voltluk elektrik faz koruma rölesinin normal çalışmasına neden oluyor (yani 3 faz varmış gibi ) ve dolayısıyle motor devreden çıkmıyor ancak ikinci fazı kesene kadar veya stop düğmesine basana kadar.
Bu devrenin uygulamasına böyle bir promlemle karşılaştım siz değerli arkadaşlarında görüşlerini almak istedim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
3 Fazlı motorlarda, fazlardan birinin kesilmesi durumunda gerilim dengesizliği oluşur.
Faz koruma rölesinin, referans fazlarının termikten sonra bağlanmasına has bir durum değildir.
Kontaktörden önce'de bağlasanız bile, şimdiki kullandığınız Faz koruma rölesi farklı bir tepki vermeyecektir.
Kullanacağınız F.K.R' ni bu tür olumsuzlukları göz önünde bulundurarak seçmelisiniz. Bu sorun ayrıca, Entes Faz koruma rölesi kullanma klavuzlarında'da önemle vurgulanmaktadır.
 
Mesut Bey F.K.R'lerin bu tür özelliği olduğunu bilmiyordum verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim KOLAY GELSİN.
 
bence sorunun fkr den kaynaklanmadığı rölenin yardımcı kontağını devreye bağlantı şeklinde yanlışlık olmuş olabilir. Genelde fkr ler sigorta çıkışına bağlandığı zaman aynı problem yapması gerekir.
 
entes mk01 mkc01 faz koruma rolesi yada mk03 mkc03 faz sırası rolesidir ben 4 senedir bu roleleri kullanıyorum cok nadir arızalandını gordum tavsiye
edrim
 
bende mk01 kullanıyorum çok duyarlı herhangi bir sorunla karşılaşmadım .
 
termikLe faz koruma roLesini caLıstırmak istiorsan faz korumayı devrenin basına almaLısn biz hep öyle yapıoruz
 
benim örenmek istediğim faz koruma röleleri ile motor koruma röleleri arasındaki fark nedir bir bu röleyi kontaktör girişine bağlarsak sistem çalıştığında kontaktörün kontaklarından biri arktan dolayı zamanla geçirmezse motor yine iki faza kalır ve m. koruma rölesi kontaktörün girişinde olduğu için motor zarar görmezmi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,224
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst