Sınır anahtarı ile dönüş yünü degiştirme

muhtaremmi

Üye
Katılım
11 Haz 2008
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
39
elimde bi tane sanayi tipi matkap var ben sınır anahtarının birisini yukarıya birisini aşagıya yerleştiriyorum matkap aşagı indiginde sınır anahtarına basacak ve dönüş yönü degişecek sınır anahtarlarına bastırarak dönüş yönünü degiştiriyorum fakat sınır anahtarından basılı konumdan çıktıktan sonra matkap duruyor ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kumandada mühürleme yapmamışsın mühürlemeni yap
 
daha açarmısın mühürleme derken ne yapmam gerekiyor

şemasını çizebilirmisiniz bunun
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşım,
isteğinizi, CADDY çizim proğramı ile çizdim. Buraya nasıl atarım bilemıyorum. Buna benzerf bir istekde, " arıtma tesisi için" diye bir arkadasımız tarafından sorulmuşdu. Yardımcı olursanız buraya veya dırek, adresıne atmaya calısırım.

İyi çalışmalar...
 
sayın arkadaşım svicin biri motor yonunu değiştirecek ikinciside sanırım motoru durduracak buna göre çizdim ikinci svicin görevini dememişsin ama sanırım bu şekilde istıyorsun
 

Ekli dosyalar

  • aşağı yukarı..rar
    5 KB · Görüntüleme: 301
start stop butonu kullanma onun yerine bir anahtar kullanabilirsin anahtar açıkken üstteki siviçten"sınır anahtarından" ileri kontaktörünü alttaki siviçten geri kontaktörünü beslersen sanırım çalışacaktır.Ancak şuna dikkat etmen gerekir siviçler hem açık hem kapalı kontakları olmalı, alttaki sivicin off uçlarından üsteki sivicin "on"açık kontaklarını seri, aynı şekilde üstteki sivicin off kontaklarından alttaki sivicin "on" açık uçlarını seri bağlaman ve ileri geri kontaktörlerini de enniyet kontak kilitlemesi yapman sistemin sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır.
 
Ayrıca kendi kilitlemelerinide mutlaka yapman lazım taki diğer siviç noktasına gelene kadar ancak bu şekilde çalışır.
 
emniyetlerini koymadım şemaya ama bu mantıkla yaparsan sorun çıkmaz sanırım
 

Ekli dosyalar

  • aşağı yukarı.jpg
    aşağı yukarı.jpg
    51.5 KB · Görüntüleme: 197
iyi günler arkadaşlar,
bende birtane redüktörlü(0.55kw) motor var.Bunu ben sınır anahtarıyla devir yönünü değiştirerek çalıştırmak istiyorum.Ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.mesela 5 kere ileri geri yapıp durmalı.Hangi malzemeleri kullanmalıyım.yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,170
Mesajlar
915,622
Kullanıcılar
449,934
Son üye
peldayilmaz

Yeni konular

Geri
Üst