Yıldız üçgen yol verme panosu hakkında genel bilgi

KaanUzun

Üye
Katılım
8 Ocak 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Öncelikler Hekerse S.A kendı bıranşım olmayan bı konuda proje odevi yaptım ve basarı ile çalıstı sevinirken bi 6 sayfalık bi acıklama metini istediğini soyledı hocam arastırmalarım sonuc vermedı sıtede 2,3 konuda dıkkatmı cektı bana yardımcı olucagınızı dusunurum.yardımı olanda olmayanda herkese sonsuz sükranlarımı sunarım.Bu konuda buraya acılmıyacaksada cok özür dilerim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
mrb arkadaşım.ne gibi açıklamalar istendi
 
istediğin konu hakkında detaylı bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışabiliriz.
 
konu hakkında calısma prensıbı ne işe yaradıgı gibi acıklayıcı bı bılgı ıstendı
 
benim açtığım bir konu var, asenkron motorlarda yıldız üçgen yol verme ve jeneratör hesabı adı altında.. bu dosyada yıldız üçgen yol verme nedir nasıl çalışır amacı nedir, malzeme seçimi hakkında bilgiler var..word dosyası halinde işine yarayacaktır. bi bak derim sana..
 
YILDIZ – ÜÇGEN YOL VERME
Bu yöntemde direnç, reaktans ya da oto trafosu gibi aracı bir elemana gerek yoktur. Sadece motorun bağlantısını değiştirmek suretiyle gerçekleştirilen yol verme yöntemidir. Bu nedenle en basit ve en ucuz yol verme yöntemidir. Ancak bu yöntemin uygulanabilmesi için motor geriliminin uygun değerde olması gerekir. Bu yöntemde üçgen çalışabilecek bir motor, önce yıldız bağlanarak sargılara düşen gerilim katı kadar azaltılmış olur ve motor düşük akımla kalkınır. Motor kalkındıktan sonra üçgen bağlantıya geçilerek nominal çalışma şartlarına geçilmiş olur. Bu iş için tasarlanmış özel pako şalterler ya da kontaktörlerle kurulan devreler kullanılarak bu işlem gerçekleştirilir.
Bir motora bu yöntemle yol verebilmek için motorun çalışacağı şebekede üçgen bağlanabilmesi gerekir. Diğer bir ifadeyle motor üçgen geriliminin çalışacağı şebekenin fazlar arası gerilimine eşit olması gerekir. Güç açısından ise motorun gücü 4,5-5 kW’ tan büyük ise motora yol verme uygulanmalıdır.
 
kaan ben 6 senedir bu işi yapıyorum şu anda askerlik yapıyorum bana bu işi elektrik hocam öğretti yani kendimi pratikten yetiştirdiğim bilgilerle bu işi yapıyorum istediğin bilgide ne yapmak için bilgi arıyorsun desem daha iyi olur bende sana ona göre bilgi vermeye calışıyım,
 
nerden bakıcaz arkadasım ona yha banada o konuda bilgi lazım yardımcı olursan sewinirim...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst