Kumanda sorusu??

teknkr

Üye
Katılım
17 Ara 2008
Mesajlar
253
Puanları
1
Konum
yeryüzünde bir garip
Arkadaşalar Bir tana pnömatik piston kumadası yapılacaktır.bunun için
1 adet 5-2 yay geri dönüşlü valf 220 bobin
2 adet start butonu
1 adet zaman rölesi
1 adet röle
çalışma şu şekilde:Çift el butonlarına basılınca butonlar seri bağlanacak piston inecek yani valf enerjilenecek arnan zaman sonucunda tekrar yukarı kalkacak
yardımlar için teşekkürler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Çalışma şeklini tam anlayamadım. biraz daha açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırım. yani hangi bütona basılnca hangi bütonlar seri bağlanacak ve niye?
 
calışma şeklini tam olarak anlayamadım cift el ile basılı ikenmi aşagı inecek yoksa cift el ile bir sefer basıldıktan sonramı aşagı inecek. aynı zamanda aşagı indikten sonra istenilen süre sonundamı yukarıya kalkacak. tam olarak ne istedigi yazarsan size yardımcı olmaya calışırım. buna benzer bir şema var elimde.
 
çift el butonlarına basılı tutunca piston inecek inme işlemi bitince elimizi çekecez ve ayarlanan süre sonunda piston tekrar kalkacak Çift el butonu 2 startb butonunun seri bağlanması değilmi sistem basit olduğu için çift el rölesine gerek yoktur.
 
pres sistemi eller sıkısmasın dıye inme süresinde butonlara basılı tutmak gerekir.
 
Selam,bahsettiğiniz sistemin istediğiniz şekilde çalışması için pistonun indiğini algılayan bir limit siviç yada manyetik sensör kullanmanız gerekli(manyetik sensör için bir yardımcı röle daha gerekir),yoksa pres basma işlemini tamamlayana kadar butonlara basılı tutulması gerekir,yazdığınız malzemelere göre çizdiğim şema ekte,saygılar.--- Kontrolkalemi.com*
 

Ekli dosyalar

  • pres.rar
    13.9 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,975
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst