Devir yönü değiştirme sorunu ?

cemsultan

Üye
Katılım
27 Kas 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar, 1 stop 2 start butonu ile devir yönü değiştirmek için bi devre şemamız var. şema similasyonunda poblem yok. devre kurulup çalıştırıldığında ileri veya geri yön kontaktöründen herhangibiri sürekli olarak hızlı hızlı çekip bırakıyor. kontaktörler sağlam devede problem görünmüyor. sebebinin ne olacağı konusunda fikri olan var mı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sen devreni çizip bir gönder kontrol edelim yardımcı oluruz

kontaktörleri mühürlemiyorsundur devrene dkkatlice bak
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bence kontaktörün bobinini,diğer kontaktörün normalde kapalı kontağından geçireceğinize,yanlışlıkla kendi kapalı bobininden geçirmişsinizdir.
 
devre doğruysa ki doğru diyorsunuz diyelimki 2. kontaktörde sürekli çekme bırakma oluyorsa sağlam olan köntaktörle yani 1. kontaktörle değiştirip devreyi öyle çalıştırın.
Aynı olay yine gerçekleşiyorsa devrenizde hata vardır
 
sayın cem sultan şemada bi sorun var.tahmin ediyorum start butonu bağlantılarında bi sorun var. bi şema yollayayım birinde elektriksel kilitlemeli diğeri hem elektrik hemde buton kilitlemeli bi karşılaştır istersen .eğer mühürleme olmasa devamlı çekbırak yapmaz, kapalı kontağı kendi bobinine bağlarsan da çekip bırakma yapmaz çünkü devreyı hemen açar tekrar devreye girmez bana göre startların çıkışınıda mı paralel yaptın böle ise bu hatayı yapar. sanıyorum
 

Ekli dosyalar

  • leri geri2.rar
    4.1 KB · Görüntüleme: 0
  • ilerigeri1.rar
    4.6 KB · Görüntüleme: 0
ekts de sorunsuz olarak calısıyormu motor koruma şalteri mı war yoksa sıgortamı kesınlıkle kablolarında sorun wardır guc kablolarında eger motor koruma şalterın atıyorsa kabloları degistır yeni hat cek
 
benzer bı olay da benım başıma geldı. kumanda kablolarını güç kablolarından uzaklaştır. aynı zamanda kumanda devresı besleme kablosu mumkun olduğunca kısa olsun. sorun buyuk ıhtımalle çözülür. bı de zor ıhtımal ama kumanda gerılımı 220v kontaktor bobını 24vdc olabılır dıkkat et. benım bıldıgım bobın başka turlu senın soyledıgın gıbı davranmaz, ya da tecrube eksıklıgı var...:)
 
şu şemayı merak ettim şema doğruysa kesinlikle yanlış bağlantı var
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,526
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst