pres kumandası yardım

Katılım
16 May 2008
Mesajlar
57
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar elimizde eski model kabloları sökülmüş bir pres mevcut.tesisatı baştan yapacağız lakin çalışmasını bir türlü çözemedik.

pireste alt lift ve üst lift mevcut bunlar manuel olarak üstt lift üst kollala alt liftte pedalla çalışıyor.
şimdi pireste iki adet start butonu sağda ve solda iç kısımda ise bir adet valf ve iki adet siviç mevcut,valf e enerji verildiğinde üst lifti hareket ettiriyor siviç in biri basınç artınca konum değiştiriyor bir diğeri ise üst kola basınca bonum değiştiriyor.
arkadaşlar yarın bu işi çözmem gerekiyor elektrik bağlantısını nasıl yapıcam şema ve anlatım olarak yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ustam bu tarif ettiğin pres ile kauçuk mu basıyosunuz
iki start butonu benim bildiğim elleri sıkışmadan korumak için seri bağlıyosun her ikiside pres basar iken meşkul olması için
 
iki butonu seri bağlarsa olmaz çünkü bizim milletimiz zekidir butonun birini bir şeyle sıkıştırıp diğerine basarak tek çalıştırır. çift el güvenliği ancak iki butona aynı anda basılırsa olur.
pres ne presi onu söylersen yardımcı olmaya çalışırız.
 
üstat haklısın bu çift buton olan yerlerde işçilerin çok yaptığı bi şey ama sağlı sollu iki start var ise bu güvenlik mevzuuu içindir
 
bence de güvenlik için çift buton kullanılmış çünkü bu tür güvenlik sistemleriyle karşılaşmıştım
 
arkadaşlar pres büyük ihtimalle torna atölyelerinde kullanılan bir pres.dediğim gibi iki adet buton iki adet siviç birisi basınç sivişi diğeri ise üstteki lifti indirme koluna bağlı aşağı basıldığında bu siviç e çarpıyor birde valf var bu valf e enerji geldiğinde üst lifti aşağı indiriyor...eski panosunda bir adet trafo bir adet ana motor için kontaktör ve dört adet kumanda için kontaktör mevcut...şimdi bu dört adet kontaktör ne iş yapıyordu ve o kolun bastığı siviç ne iş yapıyordu lütfen bilgisi olan arkadaşlar bi ilgilenip anlatımlı olarak şema gönderebilirse çok sevinicem herkeze çok teşekkürler.
 
trafo makinanın aydınlatma lambası için olabilir kontaktörlerden iki tanesi de motorun dönüş yönlerini değiştirmek için olabilir keşke daha fazla yardımcı olabilseydim...
 
arkadaşlar bağlantı konusunda bir fikri olan yok mu.tabiki butonlar emniyet için.
 
Bende presslerle uğraştım oransal valflerde vardır Alt limit valfi üst limit valfi ve aşırı yük pulları mevcuttur ama şekil içn çalışmasını tam olarak detaylı anlatırsan sana yardımcı olmaya çalışırım saygılar
 
KARDEŞ PRESİN HİDROLİK Mİ EKSANTRİK Mİ ONU SÖYLE
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,548
Kullanıcılar
449,913
Son üye
Sadullahfahri

Yeni konular

Geri
Üst