omron plc protokol-konsol-haberleşme problemi

kontaktor

Üye
Katılım
4 May 2007
Mesajlar
189
Puanları
1
Yaş
43
arkadaşlar ben seramik sektöründe çalışmaktayım. geçen günler içerisinde yanan cqm cpu61 model omron plc nin programını yüklemek üzere italyadan bir adam geldi. programı yükledikten sonra konsol da da problem olduğu için italyadan yeni konsol göndereceğini fakat bu konsol için cx protocol programından hr30 diye bir değeri hr31 olarak değiştirmem gerekeceğini söyledi. (ingilizcesi çok düzgün olmadığı için bende öyle anlamış olabilirim). ardından konsol ve yanında yeni plc gönderildi. konsol firmaya ait btk diye bir konsol plc omron cqm cpu 61. kullandığım program lisanslı cx programmer

işte sorunlar bundan sonra başladı.

1) gönderilen yeni plc ile haberleşemiyorum. cx programmer ile programı çekerken yani tüm program tam download olduğu anda program geçersiz bir işlem yürttü yazıp kapanıyor. bunu birkaç bilgisayarda denedim hepsinde aynı problemi yaşadım. bunun için ne yapabilirim

2) cx protocol programında ki veya ben öyle sanıyorum hr30 değerini nereden hr31 yapacağım bilgisi olan varmı

3) hr30 değerini el konsolu yardımı ile hr31 yapabilirmiyim

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
selamlar...
bende maddeler halinde cevap vermeye çalışayım..
1:cx programmerinde bir sorun olabilir kurmuş olduğun..plc ye online olduğunda ve programı download yaparken "geçersiz işlem yürüttü " hatası genelde windows ağırlıklı bir hatadır ama başka bilgisayarlar denediğini söylemişsin.muhtemelen kurduğun cx -one veya cx-programmer cd sinde bir hata olabilir.
2: bu maddede yazdıklarından bişey anlamadım doğrusu.mevcut plc üzerinde seri haberleşme unitesi varmı scu41 scb41 scu21 gibi.sonra konsol üzerinden protocol yazamazsın.cx protocol programı kullanman lazım.protocol yazarken herhangi bir şekilde plc adresi belirtmezsin .muhtemelen plc programı içerisinde bir yerde hr 30 yazan yeri hr 31 ile replace yapman gerekecek.cx protocol bunu yapmaz.
3:cx-one veya cx-programmer varsa konsola ihtiyacın yok..cx -programmerde upload veya download da sorun yaşıyorsan eski software syswin 3.4 ile çalışabilirisn.siteyi araştır bulursun bir zamanlar koymuştum.syswin 3.4 diye arat.
 
çok teşekkür ederim. anlattıklarının bu kadarı bile kafamda birşeyler oluşmasını sağladı
 
Bahsetmiş olduğun marka makinelerin plc programında şifre var.Şifreyi bilmeden omron plc de programı çekmeye çalıştığın zaman hata veriyor.Bu yüzden proramın şifrsini öğrenmen gerekiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,545
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst