Okul Bitirme Projem

Beyza Esra

Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
29
diger proje lise ögrencisi oldugm icin biraz zor geldi... şimdi bir anahtar kontrolü ile perdeyi taktığımıza yeri(korniş deniliyor sanırım) onu insan kendi boyuna kadar indirebilecek ve kolayca perdeyi takabilecek bu sistemi nasıl yapabilirim :/
teşekkürler..
 
Bu sistem tamemen mekanik bir sistem teyip arkalarında bulunan lastikli kaseti dönderen sistem fizik dilinde palanga deniyor o sistemi kurarak yapabilirsin.Google palanga sistemi diye yaz görsel şekiller çıkıyor o resimlere bakarak istediğni yapabilirsin.
 
kornişi indirme sorun değil düzgün indirmek ve çıkarmak sorun ve daha önemlisi tavanda onu sabitlemek bunlarla uğraşacağına otomatik merdiven yada asansör gibi birşey ler düşünsen daha kullanışlı olur (her pencere için donanım hazırlamaktan kurtulursun)daha ucuz olur. kolay gelsin
 
El ile sağa sola itilen eski tip güneşlikler yerine, el ile bir makaraya bağlı boncuklu bir ipi aşağı yukarı çekerek güneşliği açıp kapatabiliyoruz. Geçen annem bizim eve almışta ordan biliyorum bunu kullanmak daha kolay, hem insan için hem bir devre için. Devre için tek yapman gereken step motorla makarayı çevirmek. Kaç kere çevireceğini bildikten sonra ufak bir montaj ile halledersiniz.
 
gökhan bey o dediğinizi bende biliyorum fakat hiç bir kadın o süslü perdelerden vazgeçemez.. güneşlikler öyle haledilse bile tül perdeler için bnce kolay bi sistem şart..
 
mert bey palanga sistemi kolay fakat onu bir ışık açma kapama anahtarı gibi bir anahtar ile düzgün bir şekilde indirip kaldırmak beni düşündürüyor o sistemi nasıl elektirikli bir sistem haline getirebilirim :/ fatih bey düzgün indirip çıkarmakta ufak fiziksel hesaplamalarla çözülür bence büyük bir sorun değil.. hepinize teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst