SENSÖRLÜ PRİZ YARDIM LÜTFEN

uufuk944

Üye
Katılım
31 May 2010
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
29
Abilerim amcalarım ben dönem ödevi hazırlıycam ve sensörlü priz yapmaya karar verdim ama nasıl yapacağımı bilmiyorum şimdi size çalışmasını anlatacağım

prize elimizi yaklaştırdığımızda sensör bunu görecek ve elektriği kesecek elimizi çektiğimizde sensör elektriği verecek bu sayede her türlü elektrik çarpılmasını önlemiş olacağız

değişik şekilde söyleyeyim fişi prize soktuğumuzda sensör elimizi görecek ve fişe elektrik enerjisi gelmeyecek elimizi çekeriz ve fiş prizde durur ama elektrik akımını fişe verir . Bu işi nasıl yaparım bilemedim sizlerin yardımlarınızı bekliyorum

allah şimdiden razı olsun ... Saygılarımla
 
öncelikle bir hareket sensörüne ihtiyacın var el hareketini algılatman için sonra bir röle ve bir priz lazım hareket sensörü röleyi kumanda edecek rölede hareket sensöründen gelen komuta göre prize elektrik verecek kabaca olay budur bence.
 
öncelikle bir hareket sensörüne ihtiyacın var el hareketini algılatman için sonra bir röle ve bir priz lazım hareket sensörü röleyi kumanda edecek rölede hareket sensöründen gelen komuta göre prize elektrik verecek kabaca olay budur bence.

yardımın için teşekkür eder saygıyla selamlarım ama bu yazdıklarını bana çizerek verebilirmisin kısaca kabataslak olarak ben onu geliştiririm
 
Kardeş eğer ödevinde elektronik bir devre falan tasarlaman istenmiyorsa... Bir tane kapasitif sensör alırsın(nerden alacağım nasıl birşey dersen birçok çeşidi var. google de araman yeterli) Prizin Fiş yuvasının hemen yan tarafından bir delik açarsın. Sensörü ucu (algılama yüzeyi) dışarı bakacak şekilde yerleştirirsin.
Sensörü 220 VAC beslemeli olanından alırsan birde trafo yerleştirecek yer aramazsın
Örneğin; Schneider XT2-30A1FBL2 veya MEFA'nın linkteki yerli ürününü (http://www.mefa.com.tr/e44.htm) işini görür hem bu sensörler röle çıkışlı olduğu için röle kullanmak zorundada kalmazsın. Yani Prizin fazını Sensör kontağından geçireceksin. Prizi takarken elin sensörün önüne geleceği için sensör elini algılayıp normalde kapalı kontağını açarak priz enerjisini kesecek elini çektiğinde tekrar kapatacaktır.
Burda dikkat etmen gereken şey sensörü yerleştirirken fişi algılamayacak şekilde ayarlaman (Zaten sensörün algılama ayarıda mevcuttur)
Yalnız sensör kontağının akım taşıma kapasitesi çok küçük olduğu için bunu yaptığında prize çok düşük güçlü bir cihaz bağalayarak çalıştır.
Bu arada sensörün liste fiyatı 80 TL olup, %50'ye varan iskontolarla satılmaktadır....
.......................................Hadi Kolay Gelsin.........................
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst