kondansatörler

vdoza

Üye
Katılım
23 Şub 2010
Mesajlar
51
Puanları
1
arkadaslar odevım kondansatörlerın yapısı ve kullanım alanları en az 5 sayfa hazırlamam gerekıyor netten arastırdım ancak sadece bu konu toplasan 1 sayfa etmez genellıkle nasıl çalıstıgı ve çeşitlerınden bahsedılmıs ama bana sadece yapısı ve kullanım alanları lazım
 
Ödevine daha geniş bilgi eklemek için kompanzasyon sistemlerini araştırabilirsin. Sanayi de endüktif yükü dengelemek için kullanılıyor. Elektronik devrelerde süzgeç olarak ve doğrultmaç devrelerinde kondansatörün şarj deşarj sürelerinden yararlanılarak diyot ile kırpılıp yarım dalga haline getirilmiş gerilimi DC ye benzetmek için kullanılıyor. Flip-Flop devreyi de araştır. Bunları ayrıntılı bir şekilde araştırıp şemalarla gösterirsen güzel bir ödev elde edebilirsin.

Aklına başka kullanım alanı gelirse onları da eklersin.
 
megepin dökümanlarında bununla ilgili zamanlayıcı devreleri, kondansatörlü filitre devreleri,tristörleri dc de kesime getirmek için kullnılan devre, gerilim çoklayıcılar vs daha birçok şey şimdilik aklıma gelenler bunlar bunları ve sn.AKSİnin dediklerini araştır kaç 5 sayfa çıkar sana ;)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst