yardım

Katılım
1 Ara 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
34
alm bu sorularıma cvp arıyorum yardım edebilecek var mı_?

Günümüzde güç yarı iletkenlerinin kullanım alanlarını yazarak, bu alanlardan birinde kullanılan güç yarı iletkenleriyle tasarlanmış bir güç aygıtının (güç devresinin)
- Kullanım amacını,
- Devrede ne tür güç yarı iletkenlerinin kullanıldığını,
- Devrenin çalışma şeklini yazarak,
- Devrenin çalışmasına ait şematik gösterimini yada bağlantı diyagramını çiziniz. (Çizim için elektronik devre çizim progrtamlarını kullanabilirsiniz.
NOT : Güç aygıtı olarak doğrultmaç, güç kaynağı, redresör seçmeyin. Bu devreler dışında güç elektroniği devre elemanlarıyla tasarlanmış her devre olabilir.




S2.T.B.M.M de 3 parti bulunmakta (A, B ve C) ve Meclis (A=360, B=25, C= 165) olmak üzere toplam 550 milletvekilinden oluşmaktadır. Meclisin Cumhurbaşkanı seçebilmesi için en az 367 milletvekilinin kabul oyu gerekmektedir. Cumhurbaşkanı seçiminde Meclis’teki partilerin (a,b ve c ile gösterilen) temsilcilerinin oylarının ağırlıkları, milletvekili sayıları ile orantılı olarak 360, 25 ve 165 dir. Cumhurbaşkanı adayının seçiminde Meclis kararını (kabul / ret ) elde etmeyi sağlayan mantıksal devrenin doğruluk tablosunu çizip, çıkış işlevini Karnaugh haritasında gösteriniz ve mantıksal devresini çiziniz. { Kabul = 1, Ret= 0 alınacak}
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,557
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst