500KW MOTORU SURME

inatci1i

Üye
Katılım
28 Nis 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
Herkese merhaba

500kw lik bir motoru (pompa icin kullanilacak) surmek icin soft starter kullanilabilirmi bu veya bu yukseklikteki guclerde uygulama yapan oldumu soft starter ile sistemde koruma amacli kompackt salter v.s konulmasi gereklimi birde bu sistemi hali hazirda komple temin edebilecegimiz bir yer onerebilirmisiniz

yardimci olursaniz cok sevinirim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Softstarter düşünmenizdeki amaç nedir. Birde bu pompa ne basıyor.
 
500 kw. motora elbetde softstarter ıle yol veırsınız, bu günkü teknıkde ıdeal çözüm budur. Ayrıca, oto trafo ılede yol verılebılmektedır. Çalısdıgım işyerlerınden birinde, kompresöre, ılk yıllarda oto trafo ıle, son modelınde ıse (12 yıl önce) soft starter ıle yolverılen panolar monte edilmişdi.
Oto trafo sıstemde, ılk yolverme trafo üzerınden olup, daha sonra trafo devreden cıkarılmaktadır.
 
sn Ibrhmkc

bu motor benim arastirmalarima gore en saglikli ve uzun omurlu olmasi acisinda motor surucu ile yol vermek gerektigi yanlisim varsa duzeltin. bu gucteki bir motor surucus icin cesitli firmalardan teklif istedik fakat ozel bir urun oldugu icin hem temrin suresi hemde maliyet acisindan biraz sikinti yasadik.o yuzden farkli bir yol izlemek durumundayiz.pompa yuksek debide mazot basacak

sn.Zeybek

12 yıl once yapilan soft starter iel yapilan sistemde herhangi bir problem yasandimi birde sistemde koruma amacli ne kullanilmisti.

cevaplariniz icin tesekkurler
 
Son düzenleme:
Ben, o yenı kompresör monte edıldıkden sonra, fazla çalışmadım o işyerinde. Ama uzun süre arklardan bir arıza duymadım. Koruma olarak, Ana panoya compact şalter konbmusdu.Kendi panosunda da yanlıs hatırlamıyorsam ayrı bır compcat türü şalter olmalı..
 
Motora sürücü ile yolvermek her zaman daha mantıklı ve sağlıklı yoldur. Softstarter sadece daha ekonomik olduğundan tercih edilir(1/2 Sürücü fiyatı). Sabit yüklü bir sistemde çalışacaksa softstarter kullanmak daha mantıklıdır ama hat mesafesi ve Şebeke özelliği göz önünde bulundurulmalıdır. Her ne kadar softstarter ucuz gözüksede yol verme anında yüksek demeraj akımları genelde karşılanamamaktadır(Eşlik trafo değerleri). Kompanzasyon hat kayıpları trafo kayıpları vs bunların hepsini düşündüğünüzde sürücü ile çalıştırmak her zaman avantajlıdır.
Kompakt şalter konursa iyi olur fakat yoğun açma-kapama (yük altında) uzun vadede sıkıntılar yaşanabilir.
*** Bu arada Zeybek abime saygılar ...
 
Pompa sık dur kalk yapmıyorsa ss kullanılabilir. Şu an bu pompa çalışıyorsa kalkış ve normal çalışma akımlarını ölçün bu değerleri tedarikçi firmalarla paylaşın ürünü onlar seçsin. Sorumluluğu onlara bırakın.
Hız kontrol cihazı kesin çözümdür ama sizin de dediğiniz gibi maliyeti yüksektir.
Ürünle ilgili destek ihtiyacınız varsa özelden yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
 
Herkese merhaba

500kw lik bir motoru (pompa icin kullanilacak) surmek icin soft starter kullanilabilirmi bu veya bu yukseklikteki guclerde uygulama yapan oldumu soft starter ile sistemde koruma amacli kompackt salter v.s konulmasi gereklimi birde bu sistemi hali hazirda komple temin edebilecegimiz bir yer onerebilirmisiniz

yardimci olursaniz cok sevinirim

Merhaba
500 Kw lık bir motoru pompa uygulamasında kullanacak ve bu uygulamada PID kontrolü yapacaksınız soft starter uygun değil tetikleme süreleri kısa olur ve içerisindeki kondansatörleri patlatır, yapacağınız uygulamayı defalarca yaptık ve frekans konvertörü kullandık en uygun çözüm bu şekilde sağlanmaktadır. Sorularınız olursa yardımcı olurum...

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Bence mazot transfer pompasında pid ye ihtiyac olmaz. Belki sabit hız olabilir.


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
a. İnvertör ve Soft starter, birbirinin alternatifi değildir. Soft starter yumuşak yolvermeyi sağlar, İnvertör ise devir kontrollü çalışma gereksinimine yanıt verir.
b. Soft starter seçimindeki en önemli kriter, güçten ziyade motor akımıdır. Uygulamada motor etiketindeki Akım değerinin, soft starter akım değerinden düşük olması gerekir. Yüksek güçlü motorlarda Teorik akım hesabı ile, gerçekteki nominal akım değeri verim faktörü nedeniyle birbirinden farklı olabilmekte. Örneğin motorunuz 200 kW iken, bu motorun nominal akımını karşılayabilecek softstarter, 250 kW olabiliyor.
c. Uygulamanız, Yüksek ataletli bir uygulama ise bir üst gücü seçmeniz gerekecektir. yukarıda anlattığım 200 kW'lık motor akımını, 250 kW lık bir soft starter karşılayabiliyor ise ve uygulamanız yüksek ataletli kalkınmayı gerektiren bir uygulama ise, bir üste, yani 315 kW'a geçmeniz gerekmektedir.
d. En doğrusu, Tüm motor etiket değerlerini ve uygulama türünüzü, Soft starter teklifi alacağınız firmalara bildirmeniz ve Seçimini yapacakları softstarter ile, bu motorun yolalması için garanti almanızdır.
e. Koruma elemanı olarak, Kompakt şalterden ziyade, Siemens "SITOR" serisi (yada eşdeğeri başka marka) NH sigorta kullanmanız faydalı olur. Bu sigortalar Elektronik devre elemanlarını korumak için tasarlanmış, hızlı atan sigortalardır.
f. Uygulamanız Devir kontrolü gerektiriyor ise, İnvertör kullanmanız gerekecektir. Bunun içinde, herhangi bir markanın "HVAC" serisi invertör almanız tavsiye olunur. "HVAC" serisi invertörler, Aynı güçte Standart uygulama invertörlere göre daha düşük maliyetlidir ve aslen Fan ve Pompa uygulamaları için geliştirilmişlerdir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,307
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst