çift devirli motorlara sürücü takılması

Katılım
8 Haz 2007
Mesajlar
205
Puanları
1
Yaş
41
arkadaşlar iki sargılı fan motorlarına sürücü takılabilirmi. sürücüyü yüksek devir sargısına bağlayıp örneğin 25-30hz de çalıştırsak motora zarar verirmi.

eğer bu fan motoru 100kw civarında ve redüktöre bağşı ise bu uygulama yapılabilirmi.
düşük devirlerde motorda vuruntu oluştururmu

teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Yüksek devirde invertör bağlanabilir. Bir sorun yaratmaz motor açısından. Fakat redüktör işi kafamı karıştırdı. Bu motor ne için kullanılıyor ? Biraz daha açıklama yapabilirmsiniz
 
sürücü neden bağlamak istiyorsun ki motor hızını kontrol mü motor zaten çift devirli üçüncü bir hız mı oluşturmak istiyorsun konuyu az daha açabilirsen daha faydalı oluruz
 
çok geniş bir hız aralığı oluşturmak istiyorum. ortam sıcaklığına göre fanın hızı sürekli ayarlanacak
 
biz redüktörlü bir motorda sürücü kullanıyoruz,sorun olmuyor.
 
Ortam sıcaklığına göre fan hızını arttırmanın veya azlatmanın bir faydası olmaz eğer bu sistem bir klima santralinde kullanılıcaksa motorlu vanayı açıp fan hızını arttırmak gerekiyor. Tek başına fan hızını arttırmanın bir faydası olduğunu düşünmüyorum.
 
eğer içeride biriken sıcak havayı dışarı atmak amacıyla kullanılıyorsa faydası olacağını düşünüyorum.Bir çok elektronik cihazda (mesela UPS de) kullanıldığını gördüm.Isı arttıkça fan hızı artıyor.Dolayısı ile daha çok merteküp sıcak hava dışarı atılarak,daha çok taze havanın içeri girmesi sağlanıyor.
Hatta o sürücüye bir ısı kontrol cihazı ile kumanda ederseniz,çok daha güzel bir sistem olur.
 
Egzoz için kullanılıcaksa mustafa'ya katılıyorum. Ben vantilatör için söylemiştim. ;)
 
Sayın kerten kelebek redüktöre bağlıyacaksan redüktör giriş devri 1400 devirden büyük olursa dişlilere zararı vardır. genellikle 1400 devirlik motor takılır biz redüktörlerimize 1400 takıyoruz buna dikkat edersin.
 
kertenkelebek
arkadaşım biz asansör sektöründeyiz bilindiği gibi benzer dişli redüktör düzeneği asansör makina motr larındada var ve çift hızlı eski motorlara sürücü takılıp yüksek hız sargısında çalıştırılması oldukça yaygın bir revizyon işidir bir sorun olduğunu duymadım
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,172
Mesajlar
915,633
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst