Asenkron motor+invertör tavsiyesi

mirado32

Üye
Katılım
8 Ara 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
42
arkadaşlar merhaba okuldaki projem için bir akü şarj regülatörü yapmam gerekiyor. Regülatörü test etmek için 1 kaç hp lık küçük motor çalıştırıcağım. sizden bu sistemi çalıştırabilmem için batarya + invertör + asenkron motor (su pompası düşünüyorum) tavsiyesi rica ediceğim. bahsettiğim motoru en fazla 1 saat gibi çalıştırmak için hangi değerde batarya ve invertör almalıyım. birde bu parçaları internet üzerinden alabileceğim bir adres verirmisiniz. cevaplar için şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
2 HP. motor 1500 W. güç demektir.12 volt aküden 125 ,24 volt aküden 65 amper gibi bir akım çekmek isteyecektir.Motor kalkınma anında 3000 W. veya üzeri akım çekmek isteyeceğinden uapılacak inverterin de bu güce yakın olması gerekecektir.Bu uygulama kolay olmaz gibi geliyor.Yine de kolay gelsin.
 
peki 1 hp lik veya daha düşük motor varmıdır ondan kullansak..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst