Altivar 71 tork kontrol

KoMaNdO_

Üye
Katılım
4 Şub 2008
Mesajlar
81
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba ben 1,5kw altivar 71 sürücüyü vinc kablo tamburunda kullanmak istiyorum.Kablonun sarkmasını engellemek ve sürekli gergin olmasını istiyorum.Böyle bir uygulama yapan var mı arkadaşlar.Kabloyu sararken kablo tamburunu kancadan biraz hızlı cevirip kabloyu germek ve kabloya zarar vermeyecek bir torka ulaştıgında da kablo tamburunun hızını düşürmek istiyorum.Kabloyu acarken de kablo tamburuna yine sarma komutu verecem ama tork artacagı için motor hızı sıfır hatta eksilere düşerek ters dönecek gergin bir şekilde kabloyu acacak.Bunu nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
komando arkadasım valla ben bir seyler ayarladım gibi ama sana yardımcı olurmu bilmem daha deneye medim çünkü mekanik eksikliklerden dolayı ilk basta kullanıcı seviyesini uzmana al sürücü menüsünden uygulama secimine gir orda moment kontrolüne gir mont/hız anaht secimine gir sadece secili komutunu gir geri çık moment ref kanalı bende potans baglı oyüzden al2 olarak ayarladım moment oarnınıda % 30 olarak ayarladım masa üzerinde ufak motorla üzerine baskı yaparak durdurup bıraktıgım zaman devam ediyor ama dediğim gibi daha net olarak görmedim mekanik eksiklikler giderildiği zaman görecem kesin olur yada olmaz diyemem egerolursa banada haber verirsin
 
cengiz bey ben de sizin yaptıklarınıza ilave olarak pozitif ölü bölgeye 5 negatif ölü bölgeye 30 girdim hız referansımıda 20Hz olarak ayarladım yani yapmak istedigim cıkışın -10Hz ile +25Hz arasında olması.Moment referansını küçük tutup motora start verdiğimde 25Hz de dönüyor motorun milini tutmaya calıştığımda hız sıfır oluyor ve geri döndermeye calışıyorum dönmüyor.Birde motor milini bıraktığımda motor tekrar hızlanmıyor sürücünün ekranında momentin eksilerde olduğunu görüyorum onu anlayamadım.
 
Selamlar;

Komanda arkadaşım bu işi Fuji Electric ürünleri ile rahat bir şekilde yapabilirsin. İhtiyacın olursa bana ulaşabilirsin. ATV 71 ürünlerini kullanmadığım için sana yardımcı olamayacağım. Kolay Gelsin.
 
Anladığım kadarıyla tambur her zaman tek yöne döner (motor için). Toplarken ileri yönde açarken de ileri yönde(fren) döner. Ayrıca vincin sabit kaldığı noktada tamburun boşalmasın diye manyetik fren kullanmanız gerekir(redüktörünüz sonsuz dişli değilse tabi ki).
Tamburun boşalttığı kablo miktarı her zaman aynı olmadığı için ve salınan kablonun gergi kuvveti vektörel bir nitelikde değil de bir fonksiyon grafiği niteliğinde olduğu için pot ayarı ile veya tork kontrolü ile (gerçek zaman RT(real time) olmadığından) istenilen randımanı alamayacaksınız.
Pek iç açıcı yazı yazmasamda olay maalesef böyle..

Çözüm olarak doğru gergi kuvvetinin kabloya uygulanması için tamburun kaçıncı metreyi açtığını sürücünün bilmesi gerekir ve aynı zamanda sürücünün içine fonksiyon atma (programlanabilir) özelliğinin olması gerekir.
 
mail adresini yazarsan sana uygulama notlarını ve parametre listelerini gönderebilirim. Kolay Gelsin.
 
Anlatmış olduğum olayı şu an bir viçte devreye aldım ve calışıyor.Sürücüye her zaman yukarı dön diyorum ama %20 momenti aşma diyorum eger %20 momente ulaşırsan hızını düşür gerekirse ters yönde dön diyorum.Hız referansım 20Hz pozitif ölü bölge 5, negatif ölü bölge 40 yani moment %20 nin altinda ise 25Hz de dön eger %20 momente ulaşırsan hızı düşür ve en fazla -20Hz e kadar yavaşla (ya da geri dön) diyorum.Bu şekilde kablo her zaman gergin(koparmayacak gerginlite) durumda.
 
@KoMaNdO_ yaptığınız çalışmanın aynısını yapmakla uğraşıyorum 3 gündür. Bunu abb acs355 ile yapıuorum. Sarma yonunde bir problem yok ama açma yaparken baze kabloyu salabildiği kadar salıyor. Tork kontrolde eksi yönde dönmesi gerektiğini kendisi anlamıyormu. İlla parametresel olarak belirtmek mi gerekiyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst