ABB Sürücüler

Katılım
14 Kas 2011
Mesajlar
55
Puanları
1
arkadaşlar abb marka 1.5kw sürücü devreye nasıl almam gerekiyor yapmam gerekenler neler baglantı şemesı pot uçlarını nasıl baglamam gerekiyor..
 
abb sürücülerde 1.analog 2 nolu klemense 2.analog ise 5 nolu klemense bağlanır.3 nolu klemens - 4 nolu klemens ise +10 volt uçlarıdır.
sürücüde ikili switch vardır ve kırmızı renkli.aşağıda iken analoğu volt yukarıda iken analoğu akım olarak kullanırsın.
 
arkadasım motor baglantılarını yaptıktan sonra surucunun paremetre ayarlarını gırmen gereklıdır kayıt ıslemı yaptıktan sonra pot ılı calıstıracaksın arkadasın soyladıgı gıbı baglantı yapmalısın o cıkısların paremetrelerınıde degıstırmen gereklıdır...
 
Yaptığımız bir uygulamanın şemasını gönderiyorum. İşinize yaramasını diliyorum. Burada asıl önemli olan kullanım ve kumanda şeklinizi belirleyip kullanım klavuzunu kullanarak amacınıza uygun bağlantıyı yapmanızdır. Daha sonra bu bağlantıya göre sürücüyü programlamak lazım ama bağlantıyı doğru yaptıktan sonra ürün distribütörünü telefonla arayarak programlama için yardım isteyebilirsiniz. Telefonda adım adım tarif ederek programı yaptırabilirler.

Gönderdiğim şema bir kaldırma makinesine ait sürücü (ABB) bağlantısıdır. Butona bastığınızda mekanik fren açar ve motor çalışır. Butonu bırakınca mekanik fren kapatır ve motor durur. Eğer bir kaldırma makinesini sürüyorsanız motor gücüne göre bir reziztans kullanmalısınız. Reziztans değeri kullanım klavuzunda verilmektedir. Ayrıca potansiyometreyle hız kontrolü yapacaksanız 2,3 ve 4 nolu I/O terminallerini kullanmalısınız. 2 orta uç olmalıdır.


(Şemadaki mekanik fren devresine bir röle ilave ederseniz daha iyi olur. Uygulamada biz ilave ettik)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,625
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst