ATV12 İnverter ile Düşük Devirde Yüksek Torklu Sabit Hız

samanyolum

Üye
Katılım
24 Ocak 2011
Mesajlar
50
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,
elimde ATV12 inverter ve 1,2Kw. AC motor var. Dakikada 1,27mm. ilerleme yapabilmesi ve en fazla 5,5 ton baskı yapabilmesi için ne gibi işlemler yapmam gerekir? Sabit hızı yakaladım fakat baskı 1 tonu geçtikten sonra motor daha fazla yük veremiyor. Daha öncesinde bu ikiliyle bu iş yapılabilmiş. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
yük vermiyor derken ? sürücü arızayamı geciyor? eğer öyleyse parametre ayarlarından elektronik termik röle akımını uygun bi ayara getirin.çalışmıyor dediginiz sistemi biraz acıklarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.
 
İlgin için teşekkürler ibosch01 :)

Sistem şöyle çalışıyor: Motor döndükçe loadcell üzerinde baskı oluşturuyor. Loadcell'den okuduğumuz yük değeri 5,5 tona kadar bir değer olsun istiyoruz fakat 1tonu aştıktan sonra motor daha fazla baskı yapmıyor. 1100kg civarında motor tamamen duruyor. Inverter herhangi bir hata vermiyor, Motor da dönmüyor. 1100kg civarında baskı sabit kalıyor. Bizim isteğimiz ise motor dönmeye zorlansın ve loadcell üzerinde en az 3 ila 5,5 ton arasında bir baskı oluştursun. Hızı arttırdığımızda sorun yok ama standart olarak dakikada 1,27mm ilerleme yapacak bir hızda dönmesi gerekiyor motorun. Torku arttırmak çözüm olur kanısındayım ama nasıl yapabilirim bilemiyorum... Her türlü öneriye açığım...
 
Motor etiketini girin. Motor kontrol yöntemini doğru seçin.
 
atv 12 ile bahsettiğiniz olayda çözüm bulamazsınız motor gücünüz veya varsa redüktör gücünüz de sorun yoksa ve sadece tork sorunuz varsa atv 71 ile enkoder bağlayıp tork kontrolü yapabilirsin yük arttıkça deviri sabit tutmak için cihaz otomatik olarak torku yükseltir.
 
Çok teşekkür ederim KORAY- Ü. atv 71 ile enkoderi araştırıyoruz...
 
kontrol modu v/f kontrol oluğu için bu sıkıntıyı yaratıyor olabilir. sürücüyü vektör modda çalıştırmayı deneyiniz.
 
böyle bir sorun bizimde var yorumlar gelirse sevinirim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,974
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst