İnvertörden DC Voltaj Elde Edilir mi?

magi

Üye
Katılım
11 Mar 2007
Mesajlar
158
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar invertörlerin dc voltaj üreten güç kaynağı gibi kullanıldığını duydum,mesela 500 vdc alınması gibi.Bunun nasıl yapıldığı hakkında bildiği olan varmı?saygılar....
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
invertörlerde ilk önce Şebeke gerilimi doğrultulur.daha sonra frekans kontrol sistemiyle çıkısta frekansı degişen gerilim elde edilir.bu nedenle 220 v girisli devre 380 volt civari bir dc güc kaynağı ,380 volt girişli devrede işe 600 volt civarında bir dc gerilim vardır.
 
Öncelikle şunu tam belirtmek lazım; bir sürücünün rectifer kısmı ac-dc dönüşüm, inverter kısmı ise dc-ac dönüşüm yapar. Sürücünün tamamına ise konverter denilebilir.
Eğer kontrolsüz bir doğrultucu sistemine sahip rectiferınız varsa rectifier çıkışında oluşacak gerilim besleme gerilimi x sqrt(2) 'dir.
Ancak kontrollü bir doğrultucunuz varsa ve istenilen tetikleme açılarında doğrultma yaparsanız istenilen değerde dc gerilim üretebilirsiniz. Fakat unutmayınız ki rectifier çıkışı tam olarak doğrultulmuş olmayacaktır, rectifier çıkışındaki gerilim mutlaka bir kapasite bloğundan geçirilmelidir.

Sizin sorduğunuz terimleri kullanırsam; inverterden dc gerilim üretilmez. Dediğim gibi inverterin esas amacı dc gerilimi ac gerilime, istenilen frekanslarda dönüştürmektir.
 
VSD (Variable Speed Drive), AC/DC -- DC/AC dönüşümü yapan bir elektronik cihazdır. Sürücülerde DC Bara adı ile anılan kısım AC/DC dönüşümünden elde edilir. Monofaze beslem gerilimi ile çalışan sürücülerde DC bara gerilim 311Volt, Trifaze besleme ile çalışan sürücülerde ise 537Volt civarındadır. DC bara geriliminden başka bir sürücüyü besleme şansınız var. Uygulamada bir sürücü, kendinden küçük başka sürücüleri DC barasından besleyebilir. Bu durumda DC bara gerilimi kullanılan sürücünün gücü, en az beslediği diğer sürücülerin güçlerinin toplamına eşit olmalıdır, en az. Bu durumda, DC baradan beslenen diğer sürücüler AC kaynaktan bağımsız çalışmaktadır.
 
peki bunun hesaplamasını nasıl yaparız.yani bizim güç kaynağı trifaz girişli,530 v çıkışlıdır.4 invertörü beslemekte ve invertörlerin girişi dc çıkışı ac dir asenkron motor beslemektedir. trifazda 10 a çekmektedir.yeni ben 5 kw lık bir invertör taksam sistemin dc akım talebini karşılarmı?
 
Kabaca; inverterin etiket akımı, sürdüğü alıcıların toplamından daha küçük olmamalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,552
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst