Compact Masterdrive VC sürücüye cebri motor fanı bağlamak

denz52

Üye
Katılım
19 Ocak 2009
Mesajlar
85
Puanları
1
Yaş
47
İyi çalışmalar

Kullanmakta olduğum masterdrive VC sürücüye bağlı motora cebri fan bağlamak istiyorum. Cebri fan için termik ve kontaktör koyacağım ancak kontaktör tetiklemesini sürücüden nasıl alabilirim? Fan motor çalıştığı sürece çalışacak.
Sürücünün dijital outputunu (X9 klemensi 1-2 ve 4-5 nolu uçları) mı kullanayım?
Nasıl yapmalıyım?(motorda kty84 de var ancak ben fanın hep çalışmasını istiyorum, sürücü motora güç uyguladığı sürece)

sürücü parametreleri gönderebilirim...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
projesini incelerseniz motor çalıştığı zaman devreye giren output mutlaka vardır. ya da gözlemlerseniz motor çalışınca çeken bir röle vardır. ben aynı şekilde çıkışa önce sigorta ve röle bağladım. röle kontağına da trafodan 24V verip, kontaktörü çektirdim. 4 aydır sorunsuz çalışıyor...
 
sürücüde hata veya calışma çıkışı olarak parametre ile ayarlanan röle cıkışı olmalı onu kullanabilirsiniz.ben olsaydım cebri fanı hız kontrolden almazdım.sistem enerjili iken sürekli calışşın şeklinde ayarlardım.hız kontrol durduğunda motor hala soğumamış durumda olacaktır.
ıkinci seçenek ise motora ısı sensörü bağlayarak cebri fanı bunun üzerinden kontrol etmektir.aynı araba radyatörlerinde olan sistem gibi.
 
Sürücünün X101 klemens grubunun, 3,4,5 veya 6 (hangisi boştaysa) nolu klemensinden kontaktörünün (rölenin) A1 ucuna gir. A2 ucundan ise X101.2 klemensine giriş yap. 3.nolu klemensi kullanırsan P651, 4'ü kullanırsan P652, 5'i kullanırsan P653, 6 nolu klemensi kullanırsan ise P654 nolu parametrenin değerini 104 yap. Bu şekilde uygularsan, sürücü çalıştığı an ayarladığın klemensden 24V çıkış verecektir. Dikkat etmen gereken nokta ise senin röle veya kontaktörünün bobininin de 24V olması. İyi çalışmalar.
 
Bu arada ekleyeyim, X9 klemensinin 1 ve 2'si sürücünün harici 24V besleme girişidir. 4 ve 5 numara ise Main Kontaktör'ü çektirmek için kullanılan çıkıştır. Elbette bu çıkış parametrelendirilebilir de ancak fabrika ayarında main kontaktörü enerjilendirmek üzere ayarlanmıştır. Sürücüye start komutu gittikten sonra 4 ve 5 nolu klemenseleri arasında bulunan kontak kapanır. Bu kontak sürücünün güç kaynağı üzerindeki bir röleden alınır.
 
direk X9 klemensinin 4-5 uclarina bagla.. Kuru kontak oldugundan 24V yada 220V 4e baglayip 5 ten Kontaktorunu cektirirsin.
 
Herkese teşekkür ederim.
Sürücünün RUN bilgisini kullanan röleden kontak alarak fanı sürdüm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst