AC DC Röleler

tantann

Üye
Katılım
3 Ağu 2010
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
34
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum eğer yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. bir şey merak ettim . bahçe kapısı motoru 220 volt ac motor ile çalışıyor ben bunu mikroişlemci ile uzaktan kontrol etmek istiyorum . nasıl bir röle kullanmalıyım ac veya dc röleler arasında nasıl bir fark var ? hangi çeşit röle kullanmam gerekiyor ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ac ve Dc'de röle kontaklarından geçirilebilecek azami akım değerleri genellikle üzerlerinde yazar.
Motoru ve çalışma koşullarını bilmeden buradan amper değeri vermek mümkün değil. Ama ortalama bir kapı için 10 A ve üzeri genellikle kullanılan değerlerdir.
omvol-brand-pcb-relay-t73.jpg
 
kullanacagım motor tipleri 1.7 amper akım çekiyor . ben röle bobinine ne kadar gerilim vereceğim kullanacağım mikroişlemci çıkış olarak 3.3 veriyor onu transistörle hangi değere çıkartmalıyım
 
genelde 12volt da çalışan röle kullanımı yaygın ancak 24 volt ve 5 volt röleler'de kullanılmaktadır. devrende kullanacağın besleme voltajına göre tercihini yapabilirsin.......
 
çok soru sordum farkındayım kusura bakmayın :) ben 220 volt ac besleme yapacağım bunun için röle bobinine vereceğim gerilim ne kadar olmalı ?
 
röle bobinizi 5 veya 12 volt seçebilirsiniz. mikroişlemci çıkışındaki 3,3 voltu transistör yardımı ile kullanacağınız rölenin gerilimine yükseltmeniz gerekir. röle kontaklarından 220 volt ac geçirebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst