Ebatları küçük sürücü arıyorum

speedy0975

Üye
Katılım
5 Şub 2009
Mesajlar
97
Puanları
1
Yaş
49
Merhaba arkadaşlar.

Makina çıkışına bağlı "fotosel önü boş dur, fotosel önü dolu çalış" mantığıyla hareket eden konveyör motorum var.Motor 2.2 kW, konveyörümün mesafesi yaklaşık 3 metre, avare konveyör ile diğer hatta bağlanıyor.Taşıdığı ağırlık ilk hareket anında 200 kg. civarında.Yeni yük geldikçe öndeki yükü diğer konveyöre ulaştırıyor.Yani ilk kalkılş anında bile üzerinde bu yük mevcut.Konveyör metal.

Sorunuma gelince, bu motoru ben sürücü ile kaldırmak ve durdurmak istiyorum.Sebebi ise bu ani kalkış ve duruşlardan dolayı metal konveyör yardımcı aksamları aşındırıyor, her hafta makara değiştir, koruma değiştir, vs. sürekli sıkıntı.Ben bu motoru yavaş start-stop yaptırmak istiyorum.Normal 2,2 kW bi sürücü tak, sorunun çözülür diyebilirsiniz, sıkıntı orada başlıyor.Alternatifim çok ama benim panom içinde yer sıkıntım var.Sulu ortam olduğu için panomun yalıtımı ve yapımı özel dizayn edilmiş.Genişletme gibi bi şansım yok.Dış alana başka bir pano koyma gibi bir lüksümde yok.Mevcut pano içinde bu yeni takmayı düşündüğüm sürücü için 20cm(h) x 11 cm ebatlarında yer açabildim.Uzun lafın kısası bu ebatlarda basit bir sürücü arıyorum, bilenler, görenler ve kullananlardan tavsiye bekliyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sn. speedy0975, aklima ilk gelenler; siemens sinamics g110 compact tip ac surucu, 2,2 kw icin yazan ebatlar y.g.d. 181.184.152 ve siemens micromaster 420 ac surucu, 2,2 kw icin yazan ebatlar y.g.d. 202.149.172. daha yakin olculer bulamadiginizda sanirim pano ic dizaynina mudahale etmek durumunda kalacaksiniz. eger oyle bir durumda kalirsaniz degerlendirmeniz acisindan bu bilgiler bir kenarda bulunsun. calismalarinizda kolayliklar.
 
Son düzenleme:
istediğiniz sürücü konusunda yardıcı olmak istiyorum lakın motorunuzun plakasındakı üçgende ki akım değeri lazım. çunku artık suruculer kw degıl akım degerlerıne gore satılmaya baslanmaktadır. tabıı bu uygulama yenı yenı basladı. 2,2kw bır motorsa ortalama 4 amp. gıbı bırsey cekıyor olması gerekır. 11 dıye belırttıgınızı genıslık olarak farz edıyorum. mıtsubıshı nın suruculerı bu akım degerıne gore kullana bılecegınız surucusunun ebatları cok uygun oluyor. derınlık 165 genıslık 108 sanrım uygun olcular cıkıs akımıda 7,0 amperdır. sızın motorunuzu kumanda edebılecek bır cıhazdır.
 
omron v7 kullan istediğin ebattan daha küçük
 
Arkadaşlar cevap yazamadığım için özür dilerim.Büyük bir acımız oldu, bu sebeple fırsat bulduğum ve işe döndüğümde cevaplayacağım.İlginiz için teşekkür ederim.
 
Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim.Bugün pano içinde bazı değişiklikler yaparak LG SV İC5 inverter kullandım.Şuan sorunsuz işimi görüyor.Verdiğiniz bilgiler gelecek için lazım olacak.Sağolun
 
mehmet bey selamlar izmirden yazmıssınız bizde izmir subelı bır firmayız oncelıkle boyutları ufak sürücülerden bahsedeyim cogu arkadasıda bu konuda hem uyaralım hem bilgilendirelim boyutları ufak sürücüler içlerinde kullandıkları ıcbt lerin soğuyabilmesi için belli bir büyüklükte alumınyum alasımlı soğutucuya sahip olmalıdırlar fakat günümüzde üretilen sürücüler boyutlarını küçültüp kuvvetlı fanlar kullanarak soğutmaya calısılmaktadır dolayısıyla 55 derecede calısması gereken ıcbt 70 derecelerde calıstırılmaktadır ve buda calısma ömrünü yarıdan daha aza ındırmektedir. örneğin 10 yıl olan bir ıcbt ömrü 2- 3 yıla düşmektedir.
bir inverter üreticisi olan firmamız bu sorunları çözmüştür biraz büyük olsun ama sağlam olsun takınca orda kalsın derseniz lütfen bizi arayınız.Atak Elektrik Aydnlatma Malz. Paz. Ltd. ti.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,291
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst