0-10 Volt'ta Mesafe Sorunu

engn_baba

Üye
Katılım
27 Şub 2011
Mesajlar
160
Puanları
1
Yaş
34
0-10 voltu ben bi 10 metre 20 metre uzaklıktakı ınvertöre çekmek ıstıyorum blendajlı kabloda olsa mesafe uzayınca voltaj dusucek dıye dusunuyorum fıkırlerınıze ıhtıyacım var dostlar ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
10 veya 20 metrede sorun çıkarmaz. 0-10 ' u sinyal dönüştürücü ile 4-20 ma çevirirsen daha uzun mesafelerde rahatlıkla kullanabilirsin.
 
Sadece düşük voltaj değerlerinde ufak bir kayıp olabilir. Oda göz ardı edilebilir değerler olabilir. Yada onu invertördeki bazı parametreler sayesinde kaybolacak değere ofset eklettirebilirsin. Ama kablon kaliten yüksek ise çokta bir kayıp olmaz.Sadece 0v referans gerilimi uyguladığında belki motor girişi ufak bir parazit alıp çok hafif bir turda dönebilir.
 
kaliteli bir kablo kullanırsan 20mt'de sorun olmayacaktır. lapp veya belden olabilir...
 
Standart , ilk akla gelen blendajlı 0,15-0,22mm kablo yerine, gene çok damarlı kalın kablo ile taşımanızı öneririm.
Kablo direnci azalacağından daha az sorun yaşarsınız.
 
Mümkünse analog sinyal yerine haberleşme ile iletin frekansı,değilse 4-20 ma kullanın.
 
çok saolun makınamızın plc programında problem var ''pad-steam makınası'' kumaş yığmak için j-box yapıyoruz programı kuran elemanı bulamyruz bızde mudahale edemıyoruz sureklı problem yaratıyor zaten bende ınvertorun startınıda referansınıda dışardan vermek ıstıyorum cunku plc çalışıyokende j-box problemlıydı. ınvertör uzakta. startını 220 v röleyle veriyorum referansını da lg plc mız var o degıstırıyodu makına referansından ayırıp manuel potansa gecırıyor bende bıtane daha röle kullanıp referansı röleyle yapmak ıstıyorum ınvertör uzakta oldugu ıcın problem olucak dıye dusundum 0-10 voltta kucuk bı voltaj sonucta o yuzden supheye dustum 20 metre dıyorum ama hanı goz kararı. belkı fazlada olabılır ben sunu sorucam ınvertore makına referansı 0-10 volt gelıyor plc den ınvertorude ya 0-10 voltta yada 4-20 mA de çalıştırmam lazım plcden gelen referansı degıstıremem buda baska bı sorun ortaya cıkarıyo :( 4-20 mA yaparsak benım 0-10 voltu mA e onuda ınvertore tekrar voltaj olarak degıstırmem lazım yada plc den gelen referansı solid state röleyle 4-20 yapmam lazım ınvertörüde 4-20 mA ayarlamam lazım bunu bı denemem lazım :)
 
Motor sürücü kataloglarının çoğunda 0-10v. kablolarınında blendajlı ve çiftli bükülmüş kablo kullanılması öneriliyordu.Mutlaka bir sebebi vardır diye düşünüyorum
 
blendajlı kablo harmoniği iyi önleyici bi kablo ki bizim panolarımızda kı topraklamalar hep kritik :eek:
 
0-10V u çevirin 0-20mA e :) Bu işi yapan, phoeniz-weidmüller-klemsan gibi pekçok markanın konvertorleri var.
0-20mA e çevirdiğiniz sinyali inverter üzerinde 500ohm luk bir dirençle tekrar voltaja çevirebileceğiniz gibi, doğrudan gelen 0-20mA kullanmak için inverter parametlerinden giriş sinyali olaral 0-20mA olarak seçmeniz daha doğru olur elbette
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst