Frekans Kontrol

dupisk

Profesyonel Üye
Katılım
27 Eyl 2007
Mesajlar
918
Puanları
338
Yaş
39
arkadaşlar frekans kontrol ünitelerinin çıkış voltajı sinüsmü yoksa farklı bir şey mi
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bildiğim kadarıyla sinüste
pwm dalga mı bir şey diyordu bir arkadaş yanlış olmazsa ole hatırlıyorum
 
Merhabalar,

İnverter çıkışları sinüse benzeyen ama matematiksel olarak sinüs formülü ile ifade edilemeyen işaretlerdir. İnverterin kalitesi ise çıkıştaki işaretin ne kadar sinüse yakın olduğu ile ifade edilir.
 
İnverter çıkışlarındaki gerilim tam olarak sinus dalgası şeklinde değildir.

İnverter içersinde kullanılan tristörlerden dolayı çıkış geriliminin başlangıcında kırılmalar olur. Bu kırılmalar harmoniklere neden olurlar.

İnverter çıkışındaki gerilimi normal ölçü alatleriyle okuyamassınız. Gerilimi doğru okuyabilmeniz için ölçü aletinin RMS özellikli olması gerekir.
 
çıkışı tam sinüs şeklinde değildir arkadaşların da dediği gibi çok küçük ölçekli basamak şeklinde sinüs eğrisi gibi düşünebilirsin
 
bildiğin testere grafiği..sinüs değil malesef
 
İnverter çıkış dalga formu zarfı sinüs eğrisi şeklindedir,
bu sinüs eğrisi şeklindeki zarf( dış çizgi) çıkış bloğundaki tristorlerin tetiklenmesi ile üretilen kare dalga sinyallerin tepe noktalarının görüntüsünün oluşturduğu şekildir.Sürme(choper) frekansı yükseltildikçe çıkış formu sinüse yaklaşacaktır, ancak bu durumda üretilen yüksek frekans nedeniyle sistemde istenmeyen kaçak akımlar artabilecektir.
 
Sürücüden çıkan gerilim aslına bakrsanız AC bile değildir. Motoru kandırıyor ve DGM sayesinde sinus zannediyor. Kesinlikle sinus degil
 
akım sinüs akımı ama çıkış şekli spwm metodu denilen bir metod ... ölçtüğünde hep aynı geilimi görrüsün fakat vektörel olarak kontrol edilidiği için yük bağlamdan ne olduğunu anlayamazsın..
 
ayrıca sadece sinüs çıkışlı da olmuyor bazen trapezoidal çıkışta verebiliyor. mesela hobi rc helikopterlerde fırcasız motorlar(hernekadar bldc dense de ac motordur) var. dc kaynakla beslenir surucusu (esc) dc yi ac ye çevirir trapezoidal çıkış verir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst