abb marka motor sürücü hatası

kapris61

Üye
Katılım
14 May 2011
Mesajlar
104
Puanları
1
Yaş
38
1 adet 55 kw havalandırma icin motor sürücümüz var anlayamadıgım bir nedenden dolayı sadece motor sürücünün üstündeki start butanundan caliştırabiliyoruz pano üzerindeki start butanu calişmiyor ama stop butonu motoru durduruyor acaba sıkıntı nedir ;?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba,

Sizin inverteriniz, panel üzerinden local kontrol moduna alınmış durumdadır. Loc/Rem tuşu olması gerek panelde, ona basın ve ekranda REM yazısını gördüğünüzden emin olun. Böylece Dijital inputtan gelen start sinyali ile çalışır.
 
titus cok saol bi deniyecem yarın olmassa eger yine fikrini alırım teşekkürler
 
Eğer zaten inverter üzerindeki panelden de remote kontrole açık durumdaysa bu sefer sorun kablajda demektedir.
Kontrol etmeniz gereken iki yer var:
1)İnverter kumanda klamenslerindek gnd ve COM uçları kısa devre yapılmalı, bunun yapıldığından emin olun.
2)Start butonuna bastığınızda, start rölesinden sürücünün dijital inputuna gelen kabloda +24VDC olduğundan emin olun.
 
eğer cihaz üzerinden start alıyorsa lokal modda çalışıyor(ekranda sol tarafta LOC yazısı varsa)loc rem tuşuna basar çekerseniz REM yazısı görülürse uzaktaki start butonundan çalışır.
 
size bir sorum daha olacak ekrandan frekansı yükseltmeye caliştıgım zaman ekrana FWD yazısı geliyor bu ne anlama geliyor acaba FWD yandıgı zaman motor ancak panonun dışından start alıyor sorun nedir acaba
 
FWD ileri yönde çalıştığını ya da öntanımlı yönün ileri olarak belirlendiğini belirtir. Eğer geri yönde olursa REV şeklinde çıkar bu yazı.
Frekans yükseltmeye çalışırken değil normalde de bu yazı ekran da olması gerekir. Ayrıca frekans referansı için parametrelerde neyi ayarladığınız da önemli (keypad, Analog input, fieldbus vb.)

Ekranda FWD ya da REV yazmasının pano üzerinden start almasıyla bir alakası yoktur, pano üzerinden start ya da keypad üzerinden start alması sadece ekranda LOC ya da REM yazması ile ilişkilendirilebilir.

Şöyle yapalım siz ilk olarak sürücü modelini söyleyin, ardından kullandığınız bağlantı makrosunu söyleyin (standart, pfc, pompa vb.) Son olarak da hangi inputu ne amaçla kullanıyorsunuz, referans nasıl gönderiliyor bunları söyleyin. Gerekli parametreleri size tek tek verlim, siz sürücü üzerinden bunu kontrol edin.
 
titus yardımın icin cok saol modelini tam olarak bilmiyorum

motor gücü:55 kw
kullanıldıgı yer ise tünel ici havalandırma havalandırma tüpleri bez ve mesafe uzun oldugu icin 5 hz de startlanıp 50 hz ye cıkması gerekiyor kullanım kılavuzuda elimde olmadıgı icin sürücüyü tam olarak cözemiyorum

titus parametleri kariştırdım sanırım bana 0 dan biz cözüm sunabilirmisin acaba
 
Sıfırdan çözüm sunabiliriz elbette ama ACS550 ya da ACS800'lerin parametreleri farklı oluyor.Bu yüzden sürücü modeline ihtiyacımız var, sürücünün yan tarafında yazar, ya da hiç olmadı resmini çekip bizle paylaşırsan da yardımcı olabiliriz sana.
 
titus ilgi icin cok saol bayram iznindeyiz izinden sonra ilk işim bu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst