Hangi Sürücüyü Seçmeliyim

defender77

Üye
Katılım
3 Eki 2007
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
1.1 kw 3 faz gamak marka bir motorumuz var ve hızını azaltmam gerekiyor hızı farklı aralıklara ayarlamaya ihtiyacımız yok sadece doğru hızda çalışması gerekiyor.bir sürücümü kullanmalıyım yada farklı bir yontemmi.Motor çalışma ve durma sinyalini plc den alıyor?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Doğru hızda çalışmasını biraz açıklamanız gerekiyor. Eğer hızın kesinliği gerekiyorsa encoder bağlanabilecek bir model almanız gerekebilir. Aksi halde her sürücü ile hızı azaltıp, artırabilirsiniz. Aslında sistemi de biraz anlatsanız olur.
 
motorunu doğru hız diye tabir ettiğin hız değerinde çalıştırmak için sürücü kullanabilirsin,markanın pek bi önemi sen vereceğin fiyata göre bakabilirsin ama aklıma ilk gelen siemens yada abb olabilir.onun haricinde çalıştırma durdurma işini sürücüylede yapabilirsin sorun olmaz
 
hız dusurdugunuzde motorun guc kaybı olacagnı unutmayın bu sebepden bayılmalar olmaması ıcın vektör kontrollu bır cıhaz tavsıye ederım Mıtsubıshı veya fujı yi önerırım kesınlıkle İstediğinz hız kayıp olmadan calısacaktır.
 
siemensin sürücülerini tavsiye edebilirim kısa vadede bu sorunun için gereksiz olarak düşünebilirsin ama ileride mutlaka sürücü donanımı sana fayda sağlayacaktır bu işle her defasında uğraşmazsın.
 
Yazmış olduğun yazıdan motora ilk kalkış anında yumşak yolvermek istediğini ve motoru sabit devirde çalıştırmak istediğini anladım.Motorun devrini değiştirmek istemiyorsun.

Bunun için inverter kullanmana gerek yok. İnverter bu sistem için pahalıya mal olur. Doğru ürün softstarter kullanmak olacaktır.
 
doğru hızdan bahsediyor arkdaş iş için.. nominal hızında da olabilir daha düşükte olabilir. Sürücü kullanmak şart.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,174
Mesajlar
915,637
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst