Altivar71 İle PID Kontrol Yardım?

taylan48

Üye
Katılım
7 Ağu 2007
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
altivar yabancı olduğum bir inverter.parametre ayarlarında yardımcı olabilecek olan arkadaş varsa...7.5 kw bir kompresör motorum var.0-10 bar 4-20 mA basınç transmitterimden gelecek bilgiye göre pid çalışması yapmak istiyorum.6 bara setlicem.
AI2 İLE COM ucuna transmitterden gelen ucları girdim,ama menude kısaltılmış olduğu için tanımlar zorlanıyorum,örnek bir pid menu parametre ayarlarını verebilecek olan varsa çok sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
teşekkür ederim ama bende var bu kaynak.temel sıkıntım inverterin üzerindeki kısa kodların karşılıkları..kaynakta uzun adlarıyla yazıo ama kısa adı yok..invertere hakim olamıyorum,parametrelerin ne anlama geldiği ile ilgili..
 
atv 61 ile 71 parametreleri zannedersem aynı olması lazım.ben atv 61 ile 30 kw 'lık su pompa motorunu sürekli 5.5 bar basınç üretecek şeklinde PID oarak çalıştırdım.bendeki sürücü ile birlikte operatör panel mevcut ve türkçe.kısaca nasıl yapacağını anlatacağım.terminalde analog input 1 ve analog input 2 girişleri vardır.cihaz analog input 1 kanalını referans olarak kabul ediyor.sen orada 10 k'lık bir potansiyometreile +10v -10 v bölerek bir referans noktası belirliyorsun.sonra analog input 2 kanalına iki kablolu 0-10 bar, 4- 20 mA lik basınç transmiterini bağla.konfigürasyon ayarlarından PID Regülasyon ayarları yaparak motora yol ver.motru start edebilmen için bir tane 0-1 anahtar la sürücünün kendi 24 v dan LI 1 ine sinyal üretmelisin.not.cihazın kendi 24 v tunu tranmiterinin bir ucuna verip diğer dönüş ucunu AI2 ye gir.cihazparazit ürettiğinden dolayı ekranlı ( şiltli) kablo kullanıp örgülü kabloyu muhakkak topraklamalısın.abnalo input değerlerini sürücünün izleme satırına gelip buradan analog giriş değerlerinin sağlıklı gelip gelmediğini buradan görebilirsin.eğer AI 2 değerini göremezsen transmiter uçlaını ters çevir. mutlaka görürsün.bu durumda com ucu boşta kalacak.hangi basınçta PID yapacağının refaransını poti ile oynayarak deneyerek ayarlıyacaksın.aklımda kalanıyla bu kadar yardımcı olabileceğim. sana kolay gelsin arkadaşım
 
teşekkür ederim altivar 71 ile yaptım.panelim yoktu,panel alınca kolay oldu.
omronun f7 inverteriyle aynı olay , paremetre ayarları nasıl yapabilirim? bilgisi olan varsa...:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst