Tork Nedir? Tork Kontrolü Nedir?

zelio87

Üye
Katılım
25 Mar 2011
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
39
selamlar.arkadaşlar tork , tork kontrolü nedir ? endüstride nerelerde kullanılır? anlayacagım şekilde acıklarsanız memnun olurum.teşekkürler simdiden.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Tork kontrol motor akımının kontrol altında tutulduğu kontrol sistemi olup sabit yada değişken torklarda ihtiyaca göre sistem dizaynı yapılabilir.motorun torku ile oynamak direk olarak motorun gücü ile oynamak anlamına gelirki düşük torkta 1500 devir ile dönen bir motoru el ile dahi dudurabilmek mümkündür.ancak normal şartlarda bunun imkansız olduğunu hepimiz biliriz.
 
tşk ederim saolun.biraz daha detay bekliyorum. el ile nasıl durdurabiliriz.kullanılan ekipmanlar nelerdir invertör transmitter loadcel v.s ?
 
Tork nacak_68 arkadasımızın da dedigi gibi motorun gücü demektir.

Mesela;7.5 kW (15 A) degerinde bir sarıcı motoru olan bir sarıcı çözücü uygulamasında sıkı bir şekilde sarım yapılmasını istiyorsan Tork kullanılır.Bunuda sürücü ile yapmak en mantıklı ve kolay olanıdır.Frekans calısırken sürücü verilen referansa göre donebilmek için gerekirse akımını artırır çünkü frekans uygulamasında önemli olan devrin verilen referansa gore stabil olmasıdır bunun için elle tutmamız imkansızdır.tutabilecegimiz kadar küçük bir motorsa ya motoru yakarız,ya da sürücüyü arızaya geçiririz.Tork da ise sürücü için önemli olan verilen referansa göre akım üretmektir yani tork yapmaktır.Sen 7.5 kW lık bir motorun akımını 1 A olacak sekilde sabitlersen sanki sistemde 0.5 kW bir motor varmıs gibi bir gergi elde etmiş olursun.
 
Tork, döndürme kuvvetidir. Devir Sayısı ile çarpılması ise GÜÇ (KW) demektir. Tabi katsayılar var direkt çarpılmayacak
 
tşk.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst