Sürücüyü İki Ayrı Yerden Analog Kontrol Etmek

karahusnu

Üye
Katılım
20 Şub 2010
Mesajlar
82
Puanları
1
Yaş
41
Arkadaşlar siemens G120 sinamics serisin inverterimiz var. Bu inverteri hem plc üzerinden yani Scada'dan hem de motorun yanından potansiyometre ile devir kontrolü yapabilirmiyiz. Bilgisi olan varsa sevinirm... ilgililere şimdiden teşekkürler...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşlar siemens G120 sinamics serisin inverterimiz var. Bu inverteri hem plc üzerinden yani scada'dan hem de motorun yanından potansiyometre ile devir kontrolü yapabilirmiyiz. Bilgisi olan varsa sevinirm... ilgililere şimdiden teşekkürler...

Kesinlikle yapabilirsiniz.

Motorun yanına bir küçük pano ve pano üstüne koyacağınız bir 2 veya 3 konumlu seçici pakoyu Sinamics Drive IO modulune DI olarak bağlamanız gerekir. Aynı şekilde Potansiyometreden gelecek 0-10 V 'u da Sinamics IO panel üzerinde belirlenen adrese bağlamanız gerekmektedir. PLC'den gelen büyük olasılıkla 4-20 mA'de yine sinamics IO modülünün ayrı bir girişine bağlı durumdadır. (PLC ile haberleşme Profibus, Ethernet, DeviceNET vb olabilir bunda da sıkıntı yok)

Bundan sonra yapılması gereken Sinamics cihazınızın Input IO'larına configure etmektir. Yani Seçici 1 konumunda iken (LOKAL) Speed bilgisi için Sinamics IO'da ki şu inputa bak, Seçici 2 Konumunda iken (REMOTE) speed bilgisi için Sinamics IO'da ki şu inputa bak.

Benim tavsiyem Motorun yanına koyacağınız bu küçük panoya birde MantarKafa Emergency Buton koymanız. Böylece motorun olası sorunlarının sahadan tespiti durumunda acil durdurma opsiyonunuz da olur.

Umarım sorunuza cevaben kendimi ifade edebilmişimdir.

Kolay Gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,624
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst