Sulu Tip Reosta Yol Verici nedir ? nerelerde kullanılır ?

ibosch01

Üye
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
545
Puanları
1
Yaş
39
Konum
adana
Selam arkadaşlar, Sulu Tip Reosta Yol Verici nedir ? çalışma prensibi nasıldır ? nerelerde kullanılır ? yol verici olduğunu anladımda, detayını öğrenmek istiyorum.bu konular hakkında bilgisi olanların paylaşımlarını bekliyorum.hayırlı işler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bilezikli asankron motorların çalışma prensibi statora gerilim uygulanır (genelde 380.v 3 faz 50.hz) rotor mili üzerindeki üç adet fırçalara da direnç bağlanır motorun güçüne göre direnç kademeli olarak devreden çıkartılır motorun yavaş çalışması sağlanır bu nedenlede stator devreden kalkış anında fazla akım çekmez
Bilezikli motorlar yük altında çalışması gereken yerlerde tercih edilir. şimdi bunun yerini sürücüler aldı.
sulu yol verme direnç yerine tank içine su ve soda karışımş yapılır rotordan gelen 3 adet kaplo suya azar azar daldırılarak motorun
yol alması sağlanır genelde çok büyük güçlerde uzun süre kulanılan motorlarda ilk kalkış için kulanılır.
daha geniş bilgi için forumda ara veya MEGEP dökümanlarına bak.
 
Sulu reosta,normal asenkron motorlarda,stator sargılarına seri olarak bağlanır ve starttan bir süre sonra by-pas edilerek devreden çıkarılır." Starorik yolverme " tabir ettiğimiz yolverme şeklidir.Adındanda anlaşılacağı gibi,direnç karakteri gösteren özel bir sıvıdır.
 
tewşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için,sağolun.biraz araştırayım bunu.
 
arkadaşlar çinden gelen bir bilyalı değirmen motorru 320kw panosunda sabit herhangibir hareket mekanizması olmayan sulu reosta haznesi var 2 tane kontaktör biri motor stator 3 faz diğeri ayarlanan süre sonunda sulu reostayı kısa devre ediyor sabit olması normalmi acil yardım iletişim 0 506 973 6858 tşk.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst