RV20 sürücü devresi ve ac motor kontrolü yardım?

yilmaz-imr

Üye
Katılım
17 Eki 2010
Mesajlar
43
Puanları
1
Yaş
33
selam arkadaşlar. elimde eski profilo çamaşır makinası var. sanırım kontaklarında sorun var. ısıtıcı ve su alıp boşaltması çalışıyor. sadece motor dönmüyor.

ben ayrı dimmer devresi yaparak motoru devre üzerinden sürdüm. cok güzel çalışıyor ama istediğim verimi elde edemedim. çamaşırları düşük devirde yıkatmaya çalışıyorum ama olmuyor. devri mutlaka biraz yüksek tutmam gerektiriyor.

devir hızlı olunca çamaşırlar kazana yapışık şekilde dönüyor. bu seferde %1oo demizleme sağlanmıyor. düşük devire ayarlıyorum. çamaşırları yukarıya kadar cıkarıp tekrar dibe düşüyor. bu şekilde yıkaması gerek. bu seferde zorlanma olduğu için motor bi süre sonra duruyor. ama çamaşır makinasının sürücü devresi otomatik frekansı ayarladığı için motor zorlansada ayni devirde döndürüyor.

şimdi bu devre ile arasında nasıl bağlantı kurabilirimm?

kartdaki f ve n ucları tristöre bağlı devri buradan ayarlanıyor
F-N----L---W-DIS-S1-S2-S3-S4-CO-TA-TA

s3-s4 boş

TA-TA Motrun arkasından geliyor.
diğer ucların ne işe yaradığını bilmiyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst