Konveyör Hız-Zaman Ayarı

hicazkar16

Üye
Katılım
22 Ağu 2010
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar micromaster 420 sürücü ve potansiyometre ile kontrol edilen bir konveyöre konulan malzemeler konveyör sonundan belirli bir süre de çıkması isteniyor. Bu süre ürüne göre değiştiğinden sadece potansiyometre ile sürücü frekansı değiştirilip bant hızı ayarlanabiliyor. Her ürün için bir tablo oluşturulmuş. Şu frekansta mazleme şu kadar süre sonra çıkıyor diye. Ancak bu zamanla bozulabiliyor veya arızalarda kaybolup değişebiliyor.

Bu bantların yurt dışından gelen bir tanesinde bunu otomatik yapmışlar. Motor devrini U tipi NPN bir sensörle okuyup yaptıkları özel karta giriş vermişler. Siz bu üniteden sadece zamanı giriyorsunuz ve cihaz hızı ona göre otomatik ayarlıyor. Böyle mazleme de girilen süre sonunda banttan çıkmış oluyor.

Ben bunu diğer konveyörlere kendim yapmak istiyorum. Bunun için hazır üniteler varmı. Ben bant uzunluğu, devir, çarpanlar vs. gibi bilgileri girdikten sonra bu hesapları kendi yapsın. Bana ekranda okuduğu devir ssayesinde banttan çıkış süresini göstersin.

Yada bu gibi bir uygulamayı Micromaster ile yapmak mümkün mü?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bence konveyor hızını en kullanıslı şekilde manuel kontrol etmek gerekir.İmalat durumuna göre ince ayar yapılması ve konveyör sonundaki giğer makinaların durumuna göre anında müdahele gerekli olabilir.insanın el ayarını otomasyonun yakalıyabileceğini sanmıyorum.
 
Kardeş bu iş için MM 420'yi PLC ile kontrol etmen gerekiyor. İstediğin zamanı Op panelden (örneğin TD 200) gireceksin.
Motor mili bir tur attığında konveyör ne kadar yol alıyor hesaplayıp, bir Endüktif sensör vasıtasıyla motor milinden bilgi alacaksın...
Tüm Programı burda anlatmak mümkün değil ama mantık bu eğer PLC programlamayı biliyorsan yapabilirsin. Yada bilen birilerine yaptırırsın...
PIC ile özel kart yapanlarda var. Sanırı onlarda sana özel bir devre ve program tasarlayabilirler...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst