hurda demir makası

efe yalniz

Üye
Katılım
27 Kas 2010
Mesajlar
138
Puanları
1
Yaş
54
değerli meslektaşlarım , hurda keseme maksı nın kumanda devresi lazım .... maksa hidrolik sisitem le çalşıyor 11 kw ac motor tahriki ile çalışıyor... kontaktörü yapışmış söktüm yenisini taktım ama daha tadilat yapmam gerkiyor koruma devresi kuracam ayrıca panosunu büyüyecem . bana lazımolan start , stop ,ani durdurma ve hidolik sisitem ac 220 ile çalışan yardımcı roleli kuman da devresi ....mevcut durum start , stop . yardımcı role ,ile makas aşağı yukarı inip çıkıyor , tek kontaktör kulanılmış ani durdurma ve aşağı yukarı butoun var ...yardımlarınız için şimdiden teşkürederim ...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bu konu hakında bilgi alabileceğim kimse yok sanırırm ....
 
senin anlattığına göre çizdim yanlış anlamadıysam,kumanda devresinde farklı özellik istersen belirt yeniden çizeyim.
kolay gelsin
 
link e kumanda devresini koydum.
senin anlattığına göre çizdim yanlış anlamadıysam,kumanda devresinde farklı özellik istersen belirt yeniden çizeyim.
kolay gelsin
otomasyon
__________________
Öğrenmek isteyen öğrenir,başarmak isteyen başarır,
Alın terinin namusuna kurşun sıkanlardan BEZMİŞİM.
alakanıza teşkürederim devrede olan yardımcı role bir tane ,ayrıca makasın aşağı yukarı hareketini sağlayan elektriksel düzenek daha var bu bobin yardımı ile yapılmakta ,aşağı yukarı hareket, bu sözkonusu bobin ani durdurma butonu sağa çevrilince yukarı sola çevrilin ce aşağı yönde hareket etmekte ..
 
r1 : aşağı hareket rölesi ve bobini y1, r2 : yukarı hareket rölesi ve bobini y2
şemadan yararlanarak yeni devreni kurabilirsin kolay gelsin.
umarım yrdımcı olabilmişimdir
 
Sn. efe yalniz
Konuyla ilgili özel mesaj atmışsınız ama, sistem özel mesaj kabul etmediğinizi belittiği için cevap gönderemiyorum...
 
nacak 68 arkadaşım teşekürederim alakana
ertek68 neyi öğrenmek istediğimi yazmaya çalışmıştım mesaj ulaşmamış anlaşılan ... basit olarak aksaray vilayeti n de imal edilen hurda doğrama makasını kumanda devresi lazım dı belki seni bilgin vardır orjinal bir makina yapmuşlar kumanda devresi şu an var ama tadilat yapacam ama sökmey terdüt ediyorum ,mevcut durum tek renk kablo ile yapılmış , makinayı söküp toplayamasam diye bekletiyorum . konumuz kısaca bu . stop start, ani durdurma sağa sola buton çeviriyorsun makas aşağı yukarı hareket ediyor , makasın aşağı yukarı hareketini motor devri yapmıyor , hidrolik sisitemi kuman da eden bobin var. alakan teşekürederim .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,527
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst