jackle

Üye
Katılım
1 Ara 2009
Mesajlar
44
Puanları
1
troley üzerinde çift kancalı bir kaldırma sistemi yapacağım. sistemde kancalar 2 farklı halat tamburuna sarılmakta olup iki farklı motor tarafından çalıştırılmaktadır . fakat motorlar, millerinden birbirine bağlıdır. bu durumda kancaları senkronize kaldırıp indirmek ve hız kontrolü yapmak için nasıl bir sürme tekniği kullanılmalıdır ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
tek suruculu fakat 2 motorun gücüne sahip olan anca boyle senkronize sure bilirisiniz
 
Tahrik motorları arkasına,birer adet,aynı etiket değerlerinde,bilezikli asenkron motor bağla-
yarak " ELEKTRİK MİLİ " yaparak,senkron devirde dönmelerini sağlayabilirsiniz.Ayrıntılar ,
önemlidir.Uygulamayı, " DİRENÇLİ ELEKTRİK MİLİ " prensbine göre de yapabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
kullandığın motorların güçleri ve devirleri aynı olmalı. 2 motorun gücü toplamı ne yapıyosa ,1 yüksek güçteki sürücüyü kullanarak sorununu çözebilirsin.
kolay gelsin
 
tek sürücülü sistem motor yük dağılımlarını göremeyeceğin için olmuyormuş . hangi motorun ne kadar yüklendiğini kontrol edilemez. başka bir motor bağlama durmu da olmaz ki motorlar hem önden hem arkadan sistemlere bağlı. sistem komple birbirine bağlı durumda .
 
Elektrik milinde,tahrik motoru,önden ve arkadan çift milli olmak zorundadır.Konsrüksiyon
sisteminiz bu yapıya uygun değil ise,elektrik mili uygulaması yapılamaz.Devir senkronizas-
yonunu,milin arkasına bağlanacak bilezikli motorlar sağlamaktadır.O nedenle,mekanik kons-
rüksiyonunun buna müsaade ediyor olması gerekir.
 
teşekkür ederim ancak bambaşka bişeyden bahsediyorsunuz galiba .. burada bu iki farklı motoru 2 farklı sürücü ile süreceğim noktasına biraz araştırınca geldim zaten ama motor milleri birleşik olduğundan sürücünün hangi özelliği ile ve hangi sensör (encoder vs... ) yardımı ile çözebilirim ?
 
Sisteminize ait mekanik blok şema ekleyebilirmisiniz ?
 
burdan ekleyemedim ancak iki farklı motor fan tarafınlarından yapılan 2. mil çıkışı ile birbirine bağlı . normal mil çıkışları ile de bi redüktör ile bier adet tambura bağlılar.. şimdilik iki motorunda iki farklı sürücü ile sürülmesi konusuna geldim fakat teknik olarak hangisini seçebilirim onu bilmiyorum ; tork kontrol, hız, encoder kullanmalımı, cebri fan ihtiyacı olurmu vs...
 
iki motorun hızları senron olsun dersen ;her 2 motorun arkasına encoder (encoderler uygulamanın hassasiyetine göre seçilmeli)2 adet sürücü,2 sürücü ye encoder bilgisi okuyucu ve karşılaştırıcı kart ve uygulama olarak da "digital lock" yani sayısal kilit. yalnız maliyet olarak biraz pahalıdır ve uygulama olarak biraz uğraştırır.(bu konular da tecrübeli olduğunu varsayıyorum.)

umarım yardımcı olmuşumdur...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst