Motoru ileri geri hareket ettirmem gerekiyor.

excuseme

Üye
Katılım
9 Kas 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
39
Öncelikle yeni yılınızı kutlarım.Benim sorum şu.Bir motoru ileri ve geri hareket ettirmem gerekiyor.bu hareket, sensörün biri gördüğünde ileri diğeri gördüğünde geri yöne olması gerekiyor.Elimde micromaster 420 sürücü ve 2 adet 24v dc pnp sensör ile 018 kw motorum var.ayrıca 24 v trafoda temin ettim sensörler için gerekir diye.Bunu röleler vasıtasıyla sensörleri trafo ile besleyerek yaptım ancak,kalkışta 5 ve 6 numaralı sürücü girşlerine aynı anda sinyal gittiği için kalkış olmuyor.Rölenin herhangibirini ilk başlangıçta söküyorum, harekete başlayınca takıp sorunsuz çalıştırıyorum..benim yaptığım sağ elimle sol kulağımı göstermek gibi oldu galiba.bunun çözümü ne olmalıdır yardımlarınıza ihtiyacım var.Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bence şöyle yap..trafoyla sensörlerini besle..sensör çıkışlarınla röleleri çektir..rölenin açıkkontaklarıyla sürücüyü tetikle..saygılar..
 
trafo demişsin sensörler dc çalıştıgına göre dogrulman gerekir yada sürücünün + besleme ucundan alınabilir heralde sanırım akımı yeter(hiç uyguladıgım bir yöntem değil).bu sürücüyü fazla kullanmadım ama 702. parametreden dijital giriş ayarlayabilirsin ortan 1.dijitalde sola 2.dijitalde saga döndürebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst