0.55kw motoru durkalk calistirmak

foxspring

Üye
Katılım
20 Nis 2007
Mesajlar
205
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaslar

0.55 kw bir motoru cok kisa araliklarla durkak calistirmam gerekiyor. Bu bana sorun yaparmi? Bir surucuylemi surmem gerekir, yorumlariniz nelerdir?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sürücülerin belirli bir dakikada belirli bir dur kalk süreleri var, yanılmıyorsam dakikada 10 gibi birşeydi (marka ve modele göre değişir) onun yerine soft starter deneyebilirsin?ne işinde kullanacaksın bunu?biraz bilgi verirsen daha açıklayıcı yazabiliriz.
 
devir ayarı yapmanız gerekmiyorsa sürücüye gerek yok ayrıca yük değerinize göre motorunuz uygunsa kısa aralıklarla devreye sokup çıkarmanız sakınca oluşturmaz.
 
sn. i.tandoganin da dedigi gibi yuk ve motor gucu probleminiz yoksa kisa sureli kalkis-duruslarda onemli problem yasamazsiniz. tek yasayacabileginiz dert motordaki isinma olacaktir, kendi uzerindeki pervane yetersiz hale gelebilir ve ilave bir fana ihtiyac duyabilirsiniz.
 
Herkese tesekkurler

Yuk ve motor gucu problemim yok, kullanacagım yer konveyor. Muhtemelen dur kalk dakikada 15 defa tekrarlayacak. Ozaman surucusuz filan bir deneme yapayım ben.
 
sürücüsüz dakikada 15 defa dur kalk yapacaksan sisteme kontaktör dayandıramazsın kontaktörün her çekip bırakmasında kontak takımının aşınması demektir kısa zamanda kontaklar aşınıp motorun yanmasınada sebep olabilir o nedenle sürücü en mantıklısı ve saniyede bir durkalk yapan bir sistem yapmıştım sürücüyle ve iki yıldır sorunsuz çalışıyor böyle bir uygulamayı soft starter veya sürücüyle yapmanı tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,121
Mesajlar
915,180
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst