Step motor sürücü

mycine

Üye
Katılım
13 Ara 2010
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
38
herkese iyi günler.

arkadaşlar 6 eksenli bir step motor sürücü tasarladım. pic olarak 16F877A kullanıyorum. pic in RB0 pininden aldığım referans kare dalgası ile iki adet kare dalga üretiyorum. ikinci dalga birincinin 90 derece ötelenmişi. bu iki işaretten not kapısı ile eviriklerini üretiyorum. yani elimde motoru sürebiliecek 4 tane kare dalga var. bu kare dalgalarla tip122 darlington transistörleri tetikliyorum ve motoru bunlarla sürüyorum. buraya kadar hiçbir sorun yok. fakat motorun hızını artırmak için referans işaretimin frekansını artırıyorum. ürettiğim kare dalganın frekansı 100 hz i geçtiğinde motorum dönmüyor ilginç bir ses çıkarıyor ve kilitleniyor. frekansı tekrar düşürdüğümde sorun ortadan kalkıyor. bu sorunu nasıl çözebilirim, yardım edebilecek arkadaşlar varmı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bu yöntemle aldığın sonuç normal.Motoru full stepte çalıştırmışsın.Sanırım akım limitlemen de yok.Step motor driver olarak STI nin L297 ve L298 çiftiyle yapılmış devreleri ni incele.Pic ile motora vereceğin pulsları değil yalnızca yön ve saat darbelerini gönder.
Stepmotorları hızlandırırken bir araba gibi düşün saat frekansını adım adım arttır.
Step motordan 200 hertz de çalışmasını bekleme.
Adı üstünde adımla dur adımla...
kolay gelsin
 
L297 ve L298 le yapılan sistem sadece bipolar motorları sürmekte kullanılıyor diye biliyorum. benim motorum unipolar. Step motordan 200Hz de çalışmasını bekleme demişsiniz bunu anlamadım. piyasadaki motor sürücüler 250 kHz lere kadar çıkabilmekte ben neden bunun 1000de birini beklemeyim orada takıldım biraz. motor sargılarına giden besleme uçlarına 10 ohm 25W aluminyum direnç bağlayarak akım sınırlama yapıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,900
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst