frekans konvertörü,frekans invertörü

Katılım
4 Tem 2007
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
frekans konvertörü ile frekans invertörü arasındaki fark nedir ve neye göre seçilir?yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Konvertör girdiğin frekansa kadar olan değerlere çevirir. Örneğin 50 Hz şebekede konvertör ile en fazla 50 Hz elde edebilirsin.

Diğerinde ise önce DC çevirimi sonra kıyıcı olduğu için frekans şebekeden bağımsız (diye biliyorum)
 
Frekans konvertörleri sebeke ac gerılımını ıstenen deger ve referansda ac gerılım olusturmak ıcın kullanılır.Frekans ınvertorlerı ıse dc bır enerjı kaynagını ıstenen deger ve referanslarda ac gerılıme cevırmek ıcın kullanılan cıhazlardır.Aslında konvertorlerın ıcerısınde ınvertor bulunur.Cunkı konvertor oncelıkle ac gerılımı dc ye cevırır ve ıstenen frekansda ve gerılımde ac gerılımde ınvertor vasıtasıyla uretılıp cıkısa verılır.Tabı motor hız kontrol cıhazları v/f oranını goz onunde bulundurarak kalkma momentının yuksek olmasını saglar ve motor ıcın yuksek moment olusturulur.

Yanlısım varsa lutfen duzeltın.Iyı Calısmalar
 
ac gerilim dc çevrilir ve ortak dc baradan inverterlerle tekrar frekansı farklı ac dönüştürülür muti drive uygulamaları cnc makinelerinde uygulanıyor uygulanma nedeni panoda az yer kaplaması ve maliyetin düşük olması.Frekans konvertörlerinde hem doğrultucu hemde kıyıcı bulunmaktadır.
 
Alternatif akımı yine alternetif akıma cevirene "konvertor"; dogru akımı, alternatif akıma cevirene "inverter" denir.
 
ls ig5 serisi hız kontrol sistemi ile ilgili bir konuda teknik bilgi rica ediyorum.
bir yandan dolup bir yandan boşalan bir hazedeki buğdayın seviyesini kontrol ederek bir noktada sabit tutmamız isteniyor. buğdayı bu hazneye 7,5 kw lık bir ac motorun çalıştırdığı helezon sistemi taşıyor.
alt ve üst seviye olmak üzere iki adet kapasitif sensörümüz var ve ürünün seviyesini algılıyoruz. bu sensörlerden + 24v sinyal elde ediyoruz. bu sinyalleri kullanarak ig5 serisi hız kontrol sisteminde hızlandırma ve yavaşlatma sinyali olarak kullanmayı düşünüyoruz
Yani düşük seviye algılandığı sürece motor hızlanmaya devam edecek, düşük seviye algılaması durduğunda bu hızda devam edecek.
Yüksek seviye algılandığı sürece motor yavaşlamaya devam edecek ve yüksek seviye algılaması durduğu anda o hızda çalışmaya devam edecek.
anlatabildiğimi umuyorum ve bağlantı ve invertör ayarları konusunda yardımınızı bekliyorum.
saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst