Soft Starter Nedir?

Güzel bir soru sormuşsun yapman gerekenler;
1-Öncelikle üçgen bağlantı için motorun orijinal bakır köprülerini bul tak. Yoksa yaptır tak.
2-Kablo bağlantını değiştirmene gerek yok şekildeki gibi verebilirsin ancak baraları takarken zaten sökeceksin kabloları. Karar senin gevşek bağlantı yapma motor gücün büyük.


Bu şekilde bağlantıda köprü olmazsa ne olur?
Kolay gele.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ısıkotomasyon hiç bişey olmaz zaten kabloları aynı yere bağlayınca kablolardan köprü yapmış olursun. ya tek kablo çekip köprüleri takacaksın yada çift kablo kalacak köprüleri ister tak ister takma sonuç aynı zaten senin eski bağlantındaki kabloları softstarta girerken köprülmiş olacaksın sadece körünün yeri motorun üstünde değilde soft star ın üzerinde olur.
 
arkadaşlar 1.5 kw lık soft starter kullandım otomatik kapı için ama nedense motor yavaş kalkmıyo. özellikle 3 kapıyı aynı anda çekiyo motor takılma sistemine göre 2 nci kapıda zorlanıyo 3 ncüsünde sigorta attırıyo motor yavaş dönse kapılar sırası gelen takılıuyo ve ilerliyo ama hız yüksek olunca motor vuruntu yapıyo ve birden akımı fazla çekiyo.. çaresi varmıdır acaba?
 
soft starter yerine,sürücü kulanmanız daha uygun olurdu ?
 
turbo yerine soft start bağlıyacam diyen arkadaş turboyla kaldırdığın yük ataletli ve kalkışı 10 15 dk alan bi yükse bu sof start işini görmez 20 sn max kalkınma rampası var çünki

yük az olduğu için yavaşlamayı hissedemezsin frekans invertörü kullan
--------------------------------------------------------------------------
sorması ayıp olmasın da bu klemens üzerinde bulunan köprüler ne işe yarıyor ????
köprüler anlamsız zaten bu durumda
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşım soft starter gerilim kıyarak çalışır başlangıç gerilimini kendin
ayarlarsın frekans konvektörü frekansla oynayarak motor devrini
ayarlar
 
merhaba arkadaslar bitirme projem icin acil soft stater hakında bilgi ve semaya htıyacın var acil
 
softstart aynı yıldız üçgen kalkıştaki gibi yumuşak kalkış sağlar

aklıma gelmişken yazmadan geçemedim softstart fazın birini direk geçirdiği için softstartan sonra kontaktör kullanmakta fayda var
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bazı arkadaşlar frekans kıyımından bahsetmiş. Benim bildiğim kadarıyla softstarterler trystorler sayesinde voltaj kontrollu olarak çalışırlar. Max. Seviyeye ulaşıncada by-pass kontaktorü çeker.

Cemal uçkan kardeşim benim bildiğim fazın birini direk geçiren cihazlar markaların ucuz serileri. Her markanın üç fazıda trystor le süren bir çok ürün mevcut piyasada.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst