sarma-açma hassas kontrol!!!

aliplc

Üye
Katılım
1 Mar 2007
Mesajlar
356
Puanları
1
Yaş
53
arkadaşlar kolay gelsin,


iki adet dönen tambura sarılan metal plakaların hassas olarak kontrolunu yapacağım. şöyleki:

*sistemde 2 adet dc motor (250 A) ve bunların üzerinde malzeme sarılan tamburlar var. motorlar 4 bölge kontrollu dc sürücülere bağlı.

*1 tane dönen tamburun üstünde sarılı bulunan metal plakayı(alüminyum) preslendikten sonra diğer tamburun üzerine saracağız.

*bu çalışma aynı işlemde ileri geri defalarca tekrarlanacak.

*malzemenin uzunluğu ilk başta 10 m uzunlukta ve 1 m genişlikte ise işlem (presleme ile) sonunda uzunluk 30 - 40 m.ye, genişlik 1 m veya 1,20 m ye çıkacak

burada sarma işlemini yapan tamburun deviri ilk başta 60 d\dk ve levha sarılı boşaltma işlemini yapan tamburun devri 10 d\dk olduğunu düşünelim. sarma işlemi ilerledikçe sarma tambur hızı yavaşlayacak- boşaltma işlemini yapan tamburun hızı artacak. işlem sonlandırlıdığında bu sefer tamburlar tam tersi şekilde çalışacak.

bu uygulamada sarma ve boşaltma oranını gerginlik sensörleri ile yapmayı düşünüyorum. daha önce yaptığım uygulamalarda küçük güçlü motorlarda uygulamıştım. sensör gerginlik durumuna göre analog çıkış veriyor ve bunu hız kontrole referans olarak veriyorduk.ama bu malzemenin hassas olarak sarılması lazım. aşırı gerginli veya aşırı gevşeklik sarılan malzemeyi bozuyor ve işe yaramıyor.

sizden istediğim, bu sistemi en sağlıklı olarak nasıl çalıştırabilirm. sistem s7 300 siemens ile yapılacak.sürücler ABB veya Control Technics olacak

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • tambur şeması.jpg
    tambur şeması.jpg
    21 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
arkadaşlar varmı yardımcı olabilecek?
 
tork kontrolü düşündünmü? bende yassı mamul ürünleri üzerine sac dilme makinesi yapmıştım. dilinecek sacı dilindikten sonra sarma işlemini control tecnik sürücü ile tork kontrol modunda yaptım. gayet sağlıklı oldu. hassasiyetine gelince tork referansını her şekilde ayarlayabilirsin. istersen gerginlik sensöründen referans al istersen elinle ver. ama olur gibi geliyo bana. tork kontrol olayını sarıcılarda denemeni tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,966
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst