Elektrİk tasarrufu İÇİn ne yapalim

hikmet10

Üye
Katılım
26 Kas 2007
Mesajlar
158
Puanları
1
Yaş
39
Konum
İstanbul
Şimdiki zamlarla elktrikte parlak bir zaman dilimine gireceğiz. Sizce tasarruf için neler yapmalıyız mesleki açıdan söyliyecek olursak. Yardımlarınızı bekliyorum.
1. En basit Lambaları tasarrufllu olanlarını seçin.
2. A sınıfı olan elektrik cihazlarını tercih edin.

Bunu sormamdaki sebeb yakın zamanda faturayı alan en yakın elektrikci arkadaşa baş vuracakta ondan.
Doğru bilgilendirmek gerekli
Daha parlak fikri olanlar varsa paylaşalım.
 
ustam açtığın konu çok güzel ama, bence bu tam bir çözüm yolu değil, zaten kemerler sıkılı sonuna kadar.

Şu söze dayanarak anlatmak isterimki asıl sorun kaynak bulmaktan geçiyor.

"Dere üstüne baraj yapılmaz" olmayan suyun tasarrufu olurmu? yani tasarruf neye yarar ya da nereye kadar. bence millet ve özellikle teknik insanlar olarak bizler, enerji üretimini artırmanın yollarını aramalıyız. Dışa bağımlılığı azaltmaya çalışmalıyız.

Saygılar
 
Hikmet bey, bence de bu cok genis bir konu.
Fakat konuyu, ''evlerimizde elektrik tasarrufu icin neler yapabiliriz'' diye sinirlandirirsak, burada bizim bilmedigimiz duymadigimiz veya halen uygulamadigimiz basit ama onemli noktalar ortaya cikacaktir.yazmis oldugunuz iki maddeye bir madde daha eklersek :
1. En basit Lambaları tasarrufllu olanlarını seçin.
2. A sınıfı olan elektrik cihazlarını tercih edin.
3. Mutlaka tarifeli digital sayac taktirin ve tarifelere uyun.
 
hikmet 10 kardeşim,piyasada satılan"elektrik tasarruf cihazı "faturayı %30 ile %40 oranında azalttığı söyleniyor.ama sadece endüktif yükler için geçerli.omik yük için geçerli değil.yani bir nevi kompanzasyon işi bence.ben denemedim ama aklıma yattı.bende deneyeceğim sonuç olumlu olursa gerekli bilgiyi burada siz saygı değer kontrol kalemi com.arkadaşlarla paylaşacağım.kolay gelsin.
 
dış aydınlatmalarda civalı yerine yb sodyum buharlı lamba kullanmak %40 oranında tasarruf sağlamakta olup, aydınlatma lümeni daha fazla olacaktır...
 
güneş ışığını verimli kullanalım.hem ısıtmada hem aydınlatmada.
 
Herşeyden önce beyaz eşyalarımızı tam randımanla kullanalım; mümkün oldukça tam dolmadan çamaşır ya da bulaşık makinelerimizi çalıştırmayalım. Ne kadar A, A++ dese de bazı markalar, bu enerji harcama değerlerini tam doluluk durumu için veriyorlar, o yüzden önemli..
 
1. tasarruflu lamba kullanılmalı.
2. mümkün oldukça fişe takılı cihazları ya komple kapatılmalı yada fişinden çekilmeli.
3. ütü çamaşır makinesi bulaşık mak. vb. şeyleri mümkün oldukça aksam saat 22,00 dan sonra çalıştırılmalı. çünkü elektrik 3 şekilde değerlendirilir. sabah kullanımı oglen kullanımı aksam kullanımı olarak 3 sekılde sınırlandırılır en ucuzu aksam 22,00 dan sonra kullanılandır.
 
enerji tasarrufu iyi ama sen yinede yeni çıkan balanssız tasarruflu led ışıklı ampul kullanmaya özen göster bak nasıl tasarruf ediyorsun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,471
Kullanıcılar
449,890
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst