Enerji Sistemleri Mühendisliği

Battery

Üye
Katılım
14 Ağu 2011
Mesajlar
36
Puanları
1
Merhabalar Üniversitede bu bölümün 1.sınıfındayım bu bölümü daha yakından tanımak ve anlamak istiyorum. Bunun yanı sıra bölümde kendimi geliştirmek için neler yapmalıyım? ne tür programlar kitaplar vs çalışıp kullanmalıyım bilgi sahibi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.
 
bilgi verebilecek kişi yok mu arkadaşlar
 
İlk önce branşını belirlemelisin.Çünkü okuduğun bölüm çok geniş müfredatı olduğu için hepsine yönelemezsin...
 
Bu sitede ilgi alanına giren bir çok konuda bilgi sahibi olabilirsin.Yalnız kendine öncelik olarak hangi konular lazımsa onlardan başla ki o konudaki arkadaşlar bildiklerini paylaşsınlar.Alanınız çok geniş ama sadece bir bölümünde ben belki yardımcı olabilirim , bir başka bölümde bir başka arkadaş birşeyler paylaşır.Siz genelden öze doğru konu konu sorun inşallah cevaplardan memnun kalırsınız.Başarılar dilerim....
 
Bölümünüz oldukça da geniştir.Enerji sistemlerini ayrı ayrı öğrenmeden önce enerjinin ne olduğunu ilk önce öğrenmekle giriş yapın.Bunun için öncelikle fizik(Elektrik,termodinamik,ısı,mekanik) konularına çok iyi hakim olacaksınız,bu branşta eksikleriniz varsa önce bu konuyu hazmedip tamamlamak amaçlı kitaplar okuyun.Akülerin ve pillerin enerjisinin temelini anlayabilmek için kimyayı çok iyi bilmeniz gerekecektir,biyolojiyi çok bilmeseniz de enerji için,yalnızca organik güneş pillerinde yalnızca bu konu gereklidir,onun için fizik,kimya kadar da çok önemli olmayacaktır bu konu aslına bakılırsa.Tüm bu konularda da zaten enerjinin ne olduğu,tüm enerji türlerinin birbirine kolayca dönüşebileceği,ampirik dönüşüm formüllerinden(Mesela 1 BG=736 watt.=0.736 kWatt. gibi) ısı enerjisinin mekanik eşdeğeri,elektrik enerjisinin rezistanslı ısıtıcalardaki kalorik olan ısıl eşdeğerini,1 gr. uranyum 235 malzemesinin tam olarak reaktörde yavaşça bölündüğünde ve ısıya dönüştüğünde verdiği ısıl eşlenik değeri,vb.dönüşümleri kolayca yapabilir,bu şekilde güneş enerjisinin,rüzgar enerjisinin,nükleer enerjisinin,kimyasal enerjinin tam olarak biribirlerine dönüşümünün esaslarını bir bir kavrarsınız,bu çok zor olan bir şey değildir.Bir sistemi öğrendiğinizde,bu size bir sonraki sistemin öğrenilmesini kolaylaştıracaktır,bundan asla şüpheniz olmasın,kademe kademe,belirli bir sırada tüm enerji sistemlerini öğrenip,uzmanlaşmak istediğiniz bir kolda(Örneğin güneş enerjisi sistemleri gibi) uzmanlaşıp,ilerde bu konuyu derinlemesine de öğrenmiş olacaksınız.Daha sonra seçtiğiniz bu kolda size elimizden geldiği kadar forum olarak yardım etmeye hazırız,bundan şüphe etmeyin.Kolay gelsin.
 
yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst