AC ile DC arasındaki farkları maddeler halinde söylermisinz acaba yeniyimde

Neden Alternatif Akim
-----------------------

Alternatif akimin en buyuk ustunlugu iletim ve dagitimdadir. Transformator(trafo) lar degisen manyetik akim sayesinde calisirlar, dogru akimda sabit bir manyetik alan olur ve trafolar calismaz. Gerilim seviyesi her istenildiginde degistirilemez. Alternatif akim ise zamanla degisen bir manyetik alan meydana getirir bu sayede trafolar ile gerilim seviyesi degistirilebilir.

Alternatif akimda trafolar sayesinde, iletim hatlarinda gerilimler cok yuksek seviyelere cikartilarak iletilir, bu sayede tasinan akim dustugu icin kayiplarda azalir daha ince kablolar kullanmak mumkun olur, Ardindan daha dusuk bir degere dusurulerek sehir icinde dagitilir, sonra mahalli trafolarda 220V a dusurulerecek evlere dagitilir, evlerdede kullandigimiz cihazlar iclerindeki trafolar sayesinde istedikleri gerilime dusurerek ya da cikararak kullanir.
 
Konu çok güzel açıklanmış .Biz yeni mühendisler ve öğrenciler adına teşekkür ederim
 
Reziztif devrelerde güç formulü Güç=DirençX Akımın karesi,dir.AC. veya DC. aynı formül kullanılır.Bu formül her elektrikçiye ve elektronikçiye mesleğini yaptığı sürece gerekecektir.Benden söylemesi.Kolay gelsin.
 
arkadaşlar; dc 1000W 3faz ac kaç W eder ve nasıl hesaplanır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,309
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst