Kpss mühendis alımı

Yaş sınırı b grubu kadrolarda kaldırılmıştır, istersen 50 yaşında ol yine atanabilirsiniz, yaş sınırı yalnızca a grubu kadrolarda var... ösym direk atama yaptığı mühendislik kadrolarında yaş sınırı yoktur...30 yaşın üzerinde bir çok mühendis son iki yıl içinde kamuya atanmıştır...
 
35 yaşındayım devletin mantığına göre 36 dan gün aldım.yaş sınırının kaldırıldığını bakan kendi ağzından açıkladı.ancak sınav sonrası ilgili bakanlık tüzük veya yönetmelik gereği bir engel çıkartır mı bilemiyorum.
merak ettiğim konu ise şu: 12 yıldır özel sektörde sigortalı olarak çalıştım. tüm ödemiş olduğum sgk primleri emekliliğime etki edecek midir? devlete geçerken ödenmiş primler emeklilik ile ilgili kısalan süre gibi bir takım haklar transfer oluyor mu?yoksa sıfır bir eleman muamelesi mi yapıyor devlet?
bir de forumda bazı arkadaşlar KİT lerden bahsetmiş.Bu Kitlere nasıl giriş olacak?
 
Arkadaşım Kitlere bu kpss sınavıyla girebilirsin... aynı normal memurluk gibi tercih ederken kitleride tercih edebilirsin... Özlük hakları 657 gibidir... İşten atılma diye bişey yoktur... Eğer atandığın kit özelleşirse başka bir kuruma geçersin... 4b-4c gibi sözleşmelilerle 399 lu kit personeli karıştırmayın... Emeklilik için özel sektörde geçen sürenin %75 ini kabul ediyorlardı ama sanırım yeni sgk olunca tümü sayılabilir... Tatil süresi açısından ve kıdem derecesi açısından özel sektör günleri dikkate alınır, ösym tercih kılavuzunda özel bir madde yoksa, hiç merak etmeyin yaş sorun olmaz... 12 yıldır özel sektörde çalıştığınıza göre şimdi kamuya girince gerçekten üstünüzden inanılmaz bir yük kalkacak, hayata daha pozitif bakacaksınız... Umarım istediğiniz yere atanırsınız...
 
arkadaşlar ben 4,sınıfa gectım .. seneye kpss ye gırıcem .. ama arkadaslar A sınıfı yanı teıasta muhendıs olabılmek ıcın ( memur kadrosu) çift yıllı yıllar demiş ..ee bu sene ki kpss geçti ... Çünkü yarın:) ben 2011 de sınava gırıcem mesela tercıh yapamıcammı ( a kısmından) sadece B den kitlerimi tercıh edebılcem .. sızce haksızlık degılmı..tek yıl mezunu oldum dıye... anladıysam boyle dmıs arkadaslar... pekı 2010da baska sınav varmı eylulde felan bana yararı olur mu.. bir çözümü varmı yoksa 2012 mı beklıcem ..

aydınlatırsanız sevınırım
 
bugün yapılan sınav ile 2011 yılında yapılacak sınav KPSS sınavı arasında ne fark var? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok iyi olur.

arkadaslar bilgisi olan varsa hakkaten çok önemli cevaplarınız bekliyoruz
 
Son düzenleme:
Seneye yapılacak olana mühendisler giremiyor.
 
kontrol muhendisleri için her hangi bir özel kadro açılıyor mu ?
yok ise?
kontrol mühendisi olarak baska bir muhendislik dalı altında tercih yapabiliyor muyuz?
ve
kontejan var ise yaklasık kaç puan ile ve kontejan yaklasık olarak kac kişi oluyor?
 
A kadroda uzman başvurusu yapmak için Genel kültür ve genel yetenek dışında ingilizce sınavına girmek yeterli mi?Pazar gününe de girmek mi gerekiyor?Bilgisi olanlar cevaplayabilir mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,921
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst